Jeroen Bouman laat enkele medailles zien. Zijn familiebedrijf levert sinds kort ook alle merchandising-artikelen, zoals de pluche Roparun-vogel.
Jeroen Bouman laat enkele medailles zien. Zijn familiebedrijf levert sinds kort ook alle merchandising-artikelen, zoals de pluche Roparun-vogel.
Special Roparun Roparun

Eerst medailles, later ook fluitjes, zonnebrillen en pluche vogels

Rotterdam - Bouman Sportprijzen is al vanaf de eerste Roparun leverancier van de deelnemersmedailles en de startnummers. Later kwamen daar de officiële Roparun merchandising artikelen bij, zoals Roparun zonnebrillen, Roparun fluitjes, Roparun caps en Roparun pluche vogels. Alles is op voorraad en te bestellen via internet.

"Het assortiment is in de loop der jaren enorm uitgebreid", vertelt Jeroen Bouman van het in Nieuw-Beijerland gevestigde familiebedrijf. "Voor de allereerste Roparun was het contact tussen Peter van der Noord, mede-bedenker van de estafetteloop, en mijn vader, Piet Bouman, snel gelegd. Zij kenden elkaar doordat ze in de jaren zeventig allebei bij de Politie Rotterdam werkten."

"Het waren de eerste jaren standaard medailles. Naarmate het aantal deelnemers toenam, werd het prijstechnisch mogelijk om de medailles helemaal naar de wens van de Roparun te maken. We maken het ontwerp in overleg met de organisatie en de medailles worden in het Verre Oosten geproduceerd. Dit jaar is de plak weer goudkleurig en het lint is niet meer rood-wit-blauw, maar volledig in de nieuwe Roparun-stijl."

Piet en Jeroen hebben zelf nooit meegelopen met de Roparun, maar ze hebben wel een aantal keren voor het snelste team naar Parijs gereden in een opvallende Bouman-auto met een tijdklok op het dak. Jeroen: "In die jaren was het eerste team dat in Parijs finishte ook echt het snelste team."
 

Wat ook veranderd is, is dat de Roparun-organisatie Bouman steeds meer als partner is gaan zien. "Er is het hele jaar door regelmatig contact met de mensen op kantoor", schetst Jeroen. "En sinds de artikelen via onze webshop te bestellen zijn, zijn we dagelijks een paar uur met de Roparun-artikelen bezig."

"Ook met veel van de teams zijn er contacten. Zij benaderen ons als ze bijvoorbeeld medailles willen voor inzamelingsacties, zoals een mini-Roparun op scholen of sportshirts en jacks voor de eigen lopers, fietsers en begeleiders. We leveren alles voor scherpe prijzen en teams kunnen gratis een tijdklok lenen voor de tijdwaarneming. We verzorgen ook voor andere evenementen medailles op maat en artikelen, zoals voor de Leiden Marathon en de Drentse Fietsvierdaagse. Maar met de Roparun hebben we al jaren zó'n sterke band, dat is echt uniek."

Meer informatie over de Roparun-artikelen op: www.sportprijs.nl/roparun

Meer berichten