Drie enthousiaste leden van Team 48: Rob Zeedijk (links), Deborah Scholte en Peter van de Wetering.
Drie enthousiaste leden van Team 48: Rob Zeedijk (links), Deborah Scholte en Peter van de Wetering.
Special Roparun Roparun

Team Hunter Douglas: 'Gedragen door alle collega's'

Rotterdam - Zo gevarieerd als de inzamelingsacties, zo divers is ook de samenstelling van het Roparun-team van Hunter Douglas. "We hebben mensen die op kantoor werken en in de fabriek staan", vertelt loopster Deborah Scholte. "Het zijn ook collega's van verschillende vestigingen: Rotterdam, Oudenbosch, Aarle-Rixtel. En er is zoveel animo om mee te doen dat het nooit een probleem is om weer een team te vormen."

De teamleden komen regelmatig bijeen voor een Roparun-lunch om elkaar beter te leren kennen en afspraken te maken. Er zijn regelmatig oefenlopen, van korte trainingen in kleinere groepjes, tot een langer parcours waarop de estafette wordt geoefend. Ook teamleden van voorgaande Roparun-edities blijven betrokken en helpen mee waar dat kan en nodig is.

Samen in de keuken voor een nieuwjaarsontbijt op twee locaties, een Oktoberfest bij FC IJsselmonde, urendonaties van de medewerkers, een pubquiz, flessen inzamelen voor statiegeld, een veiling, op allerlei creatieve manier zamelt Team 48 geld in voor de doelen van de Roparun. Vorig jaar werd ruim 31.000 euro bijeengebracht. Gezien de tussenstand van ruim 25.000 euro eind mei, lijkt het streefbedrag van 40.000 euro zeker haalbaar.

Peter van de Wetering werkt al sinds 1981 bij Hunter Douglas en doet voor de eerste keer mee in het Roparunteam, als chauffeur. "Eén van de redenen dat ik iets extra's wilde doen is het overlijden, vorig jaar, van een collega, Evert Kranenburg. Een super positieve jongen, ik zei altijd: het is geen collega van me, maar een vriend. Met de collega's, tot en met onze CEO, hebben we hem tijdens zijn ziekte gesteund. Ter nagedachtenis aan hem en andere collega's doe ik mee aan de Roparun."

Deborah heeft zich, voor de derde keer, aangemeld als teamlid omdat ze heel goed beseft dat deelnemen aan een meerdaagse estafetteloop niet vanzelfsprekend is.
"Ik ben gezond, ik kán dit doen", zegt ze. "Daarom wil ik een bijdrage leveren." De afgelopen keren heeft ze het soms zwaar gehad, vertelt ze. "Afwisselend lopen en rusten, soms heel slecht weer, onvoldoende slaap. Maar je krijgt zoveel kracht door de verhalen onderweg. Bij Antwerpen in het pikkedonker kwam ik bij een kerkje waar een oud vrouwtje in een stoel zat te wachten. Ze stond op om voor mij te applaudisseren. Zó mooi dat ze dat voor mij deed."

Rob Zeedijk kent dat gevoel. Hij doet voor de derde keer mee. De eerste keer was in 2007, toen ging hij mee op de fiets. Vorig jaar was hij loper, die rol heeft hij dit jaar ook weer. "Wat mij bijvoorbeeld raakte onderweg was een meisje langs het parcours met een T-shirt en de tekst 'ik fiets voor pappa'. Ik zag haar een paar keer van dichtbij, en op een gegeven moment heb ik gevraagd of ik samen met haar op de foto mocht. Zoiets inspireert, geeft je nieuwe energie. Je weet ook dat heel veel collega's, je familie en vrienden met je meeleven. Het team wordt echt gedragen door iédereen bij Hunter Douglas. Dat maakt de Roparun en ons team zo bijzonder."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden