Hoewel we in Rotterdam natuurlijk al járen een tuintje in ons hart hebben voor dit geweldige evenement, verdient de Roparun nog véél meer aandacht.
Hoewel we in Rotterdam natuurlijk al járen een tuintje in ons hart hebben voor dit geweldige evenement, verdient de Roparun nog véél meer aandacht. (Foto: )
Roparun

Special over Roparun bij De Havenloods

Rotterdam - Extra hard schreeuwen allemaal hè, als maandag de deelnemers van de Roparun over de finish op de Binnenrotte komen. Want hoewel we in Rotterdam natuurlijk al járen een tuintje in ons hart hebben voor dit geweldige evenement, verdient de Roparun nog véél meer aandacht. Als je de special vandaag in De Havenloods leest, weet je meteen waarom.

Het is zoals Roparun-directeur Wiljan Vloet zegt: 'In en rondom Rotterdam kent men over het algemeen de Roparun wel en weet men waarvoor deze gehouden wordt. Maar kom je buiten de regio, dan moet je vaak uitleggen wat het evenement inhoudt en wat de doelen zijn.'

Vloet heeft grote plannen: 'Als het aan ons ligt, groeit het evenement uit naar 450 teams en een verdubbeling van de opbrengst naar ruim tien miljoen euro per jaar in 2028.'

Om dat voor elkaar te krijgen, is Roparun een samenwerking aangegaan met De Persgroep. Eén van de resultaten daarvan is de Roparun-krant die vandaag in De Havenloods zit. En waarvan je de verhalen (en meer) deze week ook kunt terugvinden op dehavenloods.nl en indebuurt Rotterdam.

Toejuichen van alle helden kan maandag 10 juni van 12.00 tot 20.00 uur op de Binnenrotte. Vanaf vrijdagavond kun je het verloop van de Roparun vanuit Parijs en Hamburg al volgen op Roparun Radio, te volgen via www.roparun.nl en allerlei lokale en regionale radiozenders!

Meer berichten