Jong talent maakt kennis met de Rotterdamse haven

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl! 

Op donderdag 23 mei vond Rotterdam Port Intro (RPI) plaats, een initiatief van Jong Havenvereniging in samenwerking met RDM Centre of Expertise en Hogeschool Rotterdam. Tijdens Rotterdam Port Intro maken studenten kennis met de haven door één dag mee te lopen met een port professional.

Meer dan 40 studenten werden verdeeld over 40 bedrijven om een dag mee te kijken bij het werk in en rondom de haven. Wie dan alleen aan varen op een schip denkt heeft het mis: de havenambassadeurs bij de bedrijven hebben functies in de sales, projectmanagement, marketing, advocatuur en logistiek. Alle takken van sport kwamen voorbij. Een aantal studenten kreeg zelfs de kans een dag uit het leven van een directeur te ervaren.

Kevin Tromp, bestuurslid Jong Havenvereniging: 'Het enthousiasme van de studenten en bedrijven geeft ontzettend veel energie. Dat is waar we het voor doen: jong talent bewust maken van de vele carrièremogelijkheden in onze mooie haven. Bedrijven zijn ambassadeurs en studenten worden fan.'

Na een dag vol nieuwe indrukken kwamen alle studenten en port professionals samen om na te praten op het Navingo Career Event. Als kers op de taart ontvingen de studenten een gratis lidmaatschap voor de Jong Havenvereniging, aangeboden door Deltalinqs. Door dit lidmaatschap kunnen de studenten aansluiten bij een netwerk van 500 young professionals die in de haven werken, en zich volledig thuis maken in die mooie Rotterdamse haven

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden