Vegan Food & Drink Festival Mals.
Vegan Food & Drink Festival Mals.

Aantal nieuwe vegantentjes in Rotterdam is niet meer bij te houden

Rotterdam - Het is niet meer bij te houden hoe populair vegan in onze stad (en de rest van het land) geworden is. Zelfs de grootste fans gaan bijna failliet aan het uittesten van alle tentjes die in onze stad openen. En Mals, hét Rotterdamse festival op dit gebied, is volgende week alweer een stuk groter dan vorig jaar.

"Ik kan het gewoon niet meer bijhouden", vertelt Rotterdammer van de Week Lisa Manuels (Elle Aime) in De Havenloods van deze week. "Vroeger probeerde ik nog naar alle nieuwe vegan hotspots te gaan, of als er maar één veganistisch dingetje was bij een of ander tentje ging ik dat wel halen... maar nu is het niet meer te doen, dan ben je bijna failliet!"

Die uitspraken worden bevestigd door de organisatoren van het Vegan Food & Drink Festival Mals dat volgende week plaatsvindt op het Heemraadsplein: "Veganisme vindt wereldwijd veel 'following', maar ook zeker in Rotterdam. Het afgelopen jaar openden Jack Bean, Dumbo en de Plantastic Health Hub hun deuren. Stuk voor stuk nieuwe concepten die afrekenen met het geitenwollensokken-imago van veganistisch eten."

Het Vegan Food & Drink Festival Mals vindt plaats van 31 mei tot en met zondag 2 juni. Meer in De Havenloods van komende week.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden