Jolanda en Paulo moesten menige hobbel nemen, maar op 1 juni zijn hun eerste diensten operationeel.
Jolanda en Paulo moesten menige hobbel nemen, maar op 1 juni zijn hun eerste diensten operationeel. (Foto: )

Barbershop Mixed People breidt uit gigantisch welnesscentrum in hartje Rotterdam

Rotterdam - Wat ze in haar kop heeft, heeft ze niet in haar kont, en stilzitten kan ze al helemaal niet. "Hoe Rotterdams wil je het hebben?", lacht Jolanda Furtado da Veiga. Door het succes van Barbershop Mixed People, die ze samen met haar man Paulo opzette, ontstond het idee voor een groot beauty en welness centrum in hartje stad: de Urban Beauty Bar. Naar hetzelfde concept als de barbershop: meerdere eenmanszaken onder één dak. Met Paulo en Jolanda als facilitaire 'achterwacht'.

Door Els Neijts

Hoewel er nog extreem lange dagen geklust wordt aan het complex, zijn op 1 juni gegarandeerd de faciliteiten van fase 1 operationeel. "Vanaf die dag kun je bij ons terecht in de bridal bar, skin bar, tanning bar, make-up en permanent make-up bar, de tattoo bar, coffee bar en bij de - vooralsnog één, mannelijke - masseur", somt Jolanda op.

"Kort daarop volgen nog de nail bar en wax bar. Tijdens fase 2 gaan we verder bouwen aan privé welness faciliteiten, zoals sauna en therapeutisch bad. Die kun je straks afhuren. We willen welness bieden die geënt is op ontspanning én gezondheid. Een topsporter moet hier net zo goed terecht kunnen als iemand met reuma."

De ideeën, het enthousiasme én het doorzettingsvermogen van het duo maakten indruk op woningcorporatie Woonstad én de gemeente. "Het hele plan goed op de rails zien te krijgen had nogal wat voeten in de aarde", vertelt Jolanda. "Maar omdat we konden aantonen dat het ons ernst was, hebben we ook veel medewerking gekregen. In de panden die we nu huren waren al eerder particuliere initiatieven op jaarbasis gehuisvest, maar blijkbaar was er nooit iemand bij die er zo vol gas tegenaan wilde. Dus heeft de verhuurder díe laten gaan. De barbershop - waar overigens ook vrouwen terecht kunnen - houdt zijn eigen naam, maar komt wel onder het overkoepelende concept Urban Beauty Bar te hangen."

Dat kwaliteit leveren ook informeel kan, hebben Jolanda en Paulo met Barbershop Mixed People al bewezen. "Maar ook aan díe vrijheid zitten grenzen. We gaan alleen in zee met zzp'ers die zich in alle culturen kunnen vinden. Mensen van deze wereld, zonder vooroordelen over wie of wat dan ook. Vanzelfsprekend ook met de nodige skills. We willen een urban vibe uitstralen, waardoor rauwe randjes zijn toegestaan. Het hoeft allemaal niet zo gepolijst en mag lekker Rotterdams zijn: rauw en hartelijk. Maar wie kliert kan het krijgen. De straatgasten van de Kruiskade gedragen zich hier binnen niet voor niks altijd super respectvol."

De Urban Beauty Bar verrijst net om de hoek van de West-Kruiskade. De afzonderlijke panden, die doorlopen van de Josephlaan naar de Josephstraat, zijn al doorgebroken en verbonden. "Uiteindelijk worden volgend jaar de individuele puien vervangen door één pui die alle panden beslaat", verzekert Jolanda. "En op termijn komt er ook een groot terras."

Wie op www.urbanbeautybar.nl vóór 1 juni een boeking plaatst, kan van leuke kortingen profiteren.

Meer berichten