Ivo Brouwer van tafeltennisvereniging Alexandria'66, hier in actie op het NK 2018, speelt in klasse 5 (rolstoel).  Ook in de anderen categorieën is de Rotterdamse club vertegenwoordigd. (Foto: Theo Bens)
Ivo Brouwer van tafeltennisvereniging Alexandria'66, hier in actie op het NK 2018, speelt in klasse 5 (rolstoel). Ook in de anderen categorieën is de Rotterdamse club vertegenwoordigd. (Foto: Theo Bens) (Foto: )

NK Paratafeltennis in Topsportcentrum Rotterdam

Rotterdam - Voor het derde jaar is het NK Paratafeltennis in Topsportcentrum Rotterdam. "Het toernooi verdient dit podium en deze uitstraling", stelt organisator Saskia Meijer van tafeltennisvereniging Alexandria'66. "De tafeltennisbond en de bezoekers zijn tevreden, we hebben nauwelijks iets veranderd aan het draaiboek."

Door Emile Hilgers

Ruim honderd deelnemers strijden zaterdag 1 juni in verschillende categorieën om de nationale titels. Er zijn lopers- en rolstoelklassen op niveaus 1 tot en met 6 en één klasse schuiftafeltennis. Het NK is de afsluiting van het wedstrijdseizoen. Eerder zijn al pararanglijsttoernooien gehouden in Weert, Venray, Amersfoort, Duiven en Zoetermeer.

Op het NK zijn punten te verdienen voor het eindklassement; wie als hoogste eindigt, promoveert naar een hogere klasse. Demi Ronda van Aleandria'66 is de voorgaande jaren elke keer een niveau opgeklommen; zij speelt nu in de eerste klasse, net als clubgenoot Erryshar Filomena. Rolstoeler Ivo Brouwer komt uit in de vijfde klasse.

Bij het schuiftafeltennis zijn er geen deelnemers van de Rotterdamse vereniging. "Die tak van paratafeltennis wordt vooral beoefend op mytylscholen en in revalidatiecentra", legt Meijer uit. "Dit NK is de Nederlandse top niet vertegenwoordigd. TeamNL neemt dit weekend deel aan een toernooi in Polen waar punten te verdienen zijn voor kwalificatie voor de Paralympische Spelen 2020."

TTV Alexandria'66 heeft het NK georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) en de Dirk Kuyt Foundation. De prijzen worden dit jaar uitgereikt door sportwethouder Sven de Langen en Jan Simons, voorzitter van het hoofdbestuur van de NTTB.

Meer berichten