Een artist impression van de Bramante- en de Berninitoren. Foto: gemeente Rotterdam
 Een artist impression van de Bramante- en de Berninitoren. Foto: gemeente Rotterdam

Twee nieuwe torens in Prinsenland, en woonblok in Lloydkwartier

Rotterdam - De gemeente wil dat er in Prinsenland twee nieuwe woontorens, de Bramante- en Berninitoren, worden gerealiseerd. Daarnaast moet ook op het Lloydkwartier een nieuw woonblok komen.

De Bramantetoren moet een appartementengebouw worden van maximaal 24 appartementen in 7 lagen (maximale bouwhoogte 22 meter) in het middeldure huursegment. Dit gebouw komt op het huidige Bramanteplein, waar nu nog een parkeerterrein is.

De Berninitoren wordt een appartementsgebouw van maximaal 72 appartementen verdeeld over 18 lagen (maximale bouwhoogte 60 meter) dat deels in het water en deels in de rietoever is gelegen. Hier ligt een duurder segment voor de hand met mogelijk ruimte voor een maatschappelijke functie in de plint.

Tussen de Kratonkade en de Lloydkade wil de gemeente dat er een nieuw woonblok wordt gebouwd. In dit blok moeten 20 stadswoningen komen en 90 tot 120 appartementen in het hogere segment en de categorie middenhuur. Daarnaast krijgt het blok een horecavestiging op de hoek van de Lloydkade en Loods Celebes en een binnenterrein.

Lees meer op de website van de gemeente Rotterdam.

Meer berichten