Foto: Peter Bezemer

Huh? Midden in Rotterdam fietsen door de bossen op de Veluwe...

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl! 

Bewoners en bezoekers van Rotterdam kunnen dit weekend (25 en 26 mei) virtual fietsen door de Gelderse streken. Vanuit een glazen paviljoen op het Eendrachtsplein maken zij kennis met de Gelderse natuur, cultuur en historie. Als teaser voor de campagne 'Spring op de fiets in de Gelderse streken' zijn maandag in de binnenstad waarschuwingsborden van overstekend wild geplaatst.

Bewoners en bezoekers van Rotterdam werden maandag verrast met verkeersborden met afbeeldingen van herten, bevers, Schotse hooglanders en schapen. De waarschuwingsborden zijn de teaser van de rondreizende campagne 'Spring op de fiets in de Gelderse streken' die eerder deze maand langs Den Haag en Haarlem trok.

Jochem van Gelder als gids
De Virtual Reality fietstour is aanstaande zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur gratis te bezoeken. In het glazen paviljoen op het Eendrachtsplein in Rotterdam staan vier fietsen op een statief. Je zit dus echt op een zadel, je hebt een stuur vast en je kunt fietsen. Alleen vooruit komen doe je niet, maar dat heb je niet door zodra je de VR-bril opzet. Vanaf dat moment lijkt het alsof je door de Gelderse streken fietst. Met als gids tv-presentator Jochem van Gelder. Iedere bezoeker die op de fiets stapt krijgt een goodiebag.

5.000 kilometer fietspad
De rondreizende fietstour is ter promotie van de Gelderse streken, waar wandelen en fietsen de populairste dagbestedingen zijn. De provincie heeft maar liefst 5.000 kilometer aan fietspad door Veluwse bossen, uitgestrekte heidevelden en sprankelende steden zoals Arnhem en Nijmegen. En niet te vergeten langs talrijke kastelen en buitenplaatsen in de Achterhoek en bloeiende boomgaarden in Rivierenland. Bewoners van de Randstad kunnen het dit weekend allemaal ervaren en hoeven er bijna niets voor te doen.

Fietsen vanuit huis win een weekendje weg
De fietstour is ook online te bekijken via de website www.geldersestreken.nl/fietsen. Iedereen die de video bekijkt kan meedingen naar een weekendje weg in Rivierenland, het Rijk van Nijmegen, de Achterhoek en de Veluwe.

Meer berichten