Foto via walk21rotterdam.nl
Foto via walk21rotterdam.nl

Het grootste voetgangerscongres ter wereld komt naar Rotterdam

Rotterdam - Van 7 tot en met 10 oktober wordt in Rotterdam het grootste internationale voetgangerscongres georganiseerd. Zon 180 sprekers van over de hele wereld komen naar Rotterdam voor de 20ste editie van Walk21; om te praten, te brainstormen en natuurlijk om al lopend te discussiëren en de stad te bekijken tijdens de walkshops. Rotterdam zet de voetganger op een voetstuk en wil dat meer mensen gaan lopen. Aandacht is er voor de succesverhalen, maar Walk21 Rotterdam neemt ook de uitdagingen onder de loep. Walk21 Rotterdam Walk the Talk. Leer en inspireer elkaar wereldwijd!

Walk21 Rotterdam heeft 356 bijdragen van hoge kwaliteit uit 48 landen ontvangen en dat leidt tot een attractief programma met zon 180 sprekers. Alle sessies worden onderverdeeld in drie themas: Smart, Healthy en For Everyone. De eerste sprekers zijn bekend: Ben Rossiter van Victoria Walks: Walking goes to the heart of what it is to be human the ability of all to walk in and share public space marks a community as liveable, or not. Cecilia Vaca Jones van de Bernard van Leer Foundation: Walking is a key part of giving all children a good start in life. en Adriaan Geuze van West 8: We developed a technique of relating contemporary culture, urban identity, architecture, public space and engineering within one design, while always taking the context into account. Naast de diverse presentaties en workshops zijn er walkshops: wandelingen door de stad. Zo ervaart de congresbezoeker zelf wat Rotterdam onderneemt om mensen (meer) aan het lopen te krijgen.

Nederland staat bekend om haar fietscultuur maar Rotterdam wil laten zien dat ook lopen veel aandacht krijgt in het mobiliteitsbeleid. De visie van Rotterdam is dat bewegen goed is voor de vitaliteit van het individu én van de stad. Wanneer meer mensen lopen, wordt de stad duurzamer, kan het autogebruik worden teruggedrongen en is er meer ruimte voor groen en wordt de omgeving anders beleefd. Zo is de afgelopen jaren de omgeving rondom het Centraal Station vergroend en teruggegeven aan de mensen die er lopen. Ook op de Coolsingel, de grote doorgaande weg midden in het centrum, wordt ruimte gecreëerd om te lopen en te beleven. Door Walk21 naar Rotterdam te halen komt er internationale kennis naar Nederland die ook weer wordt toegepast in de stad.

Walk21

Walk21 is een internationale stichting gericht op het waarborgen en versterken van een voetgangersvriendelijke leefomgeving in steden. Dit internationale voetgangerscongres is eerder georganiseerd in onder meer Melbourne, Bogota, Wenen en dit jaar is de 20ste editie in Rotterdam. Politici, beleidsmedewerkers, stedenbouwkundigen, bestuurders en academici van over de hele wereld komen van 7 tot en met 10 oktober 2019 naar de Maasstad om kennis te delen. Walk21 Rotterdam zet niet alleen de stad zelf, maar ook de rest van Nederland op de kaart als voorbeeld op het gebied van leefbare en aantrekkelijke stedelijke ontwikkeling. Daarom is dit jaar het nationale loopcongres gekoppeld aan het internationale voetgangerscongres Walk21, er is ook een Nederlandse programmalijn en er zijn excursies naar andere Nederlandse steden.

Het volledige programma wordt begin juli bekend gemaakt. Op de website http://www.walk21rotterdam.nl/ kunnen snelle beslissers tegen een korting hun early bird ticket kopen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden