Black Denim Presents Doom en Neuroot in Baroeg

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl! 

Het derde Black Denim Festival is volgend jaar pas, maar onder de noemer Black Denim Presents komt eerst DOOM naar Rotterdam! Dat heeft nagenoeg niks met doom metal te maken, het gaat hier uiteraard om een van de meest toonaangevende crustbands op de half verschroeide aarde. De Britse risicogroep ging in 1987 de barricades op met een hardcore-stamppot van anarchopunk en extreem ranzige metal. Die aanpak bracht een stapel crustmijlpalen voort, van debuutplaat ‘War Crimes - Inhuman Beings’ tot het laatste album ‘Corrupt Fucking System’. Doom ramt door tot het bittere eind.

Neuroot Headquarters sloopte aanvankelijk de halve jaren 80 met geëngageerde hardcore punk, waarvan de EP ‘Right Is Might’ het meest vernietigend uithaalde. In 2013 werd de prikkeldraad weer opgepakt. Sindsdien is het trio is door Europa getrokken en heeft twee trips naar Azië gemaakt. Bij Neuroot gaat opnieuw alles in het rood.

Datum: 12 oktober 2019
meer info + tickets: www.baroeg.nl

Meer berichten