Dijkwachten oefenen droogte-inspectie langs de Rotte

Regio - De vrijwillige dijkwachten van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard gaan zaterdag 25 mei een droogte-inspectie oefenen op de kade langs de Rotte. De vrijwilligers trainen regelmatig met medewerkers van het hoogheemraadschap waar zij op moeten letten als ze een dijk of kade inspecteren. Dit keer inspecteren ze gezamenlijk een droogtegevoelige kade.

Aanleiding hiervoor is de droge zomer van 2018. Toen hebben de dijkwachten meegeholpen met de vijf inspectierondes, die nodig waren om ervoor te zorgen dat scheuren snel werden opgespoord en actie werd ondernomen als dat nodig was. Tijdens de oefening kunnen de dijkwachten hun kennis weer opfrissen en van elkaar leren. Langs de kade worden bordjes geplaatst bij mogelijke schadebeelden, zodat er geoefend kan worden met het herkennen en omschrijven van schadebeelden.

De praktijkoefening vindt plaats op zaterdagochtend 25 mei van 09.00 uur tot 12.30 uur bij de Jachthaven Rottemeren, Rottekade 3 in Zevenhuizen. De dijkwachten zijn te herkennen aan de veiligheidshesjes van het waterschap.

Meer berichten