Foto: Hans van Oosterhoudt

Jongerenfestival Europese verkiezingen bij Zadkine

Rotterdam - Donderdag 23 mei vindt een jongerenfestival over de Europese verkiezing plaats bij Zadkine aan het Benthemplein 15.

Het festival wordt georganiseerd door docenten Burgerschap en de Nationale Jeugdraad (NJR). Die dag is er in het gebouw ook een stemlokaal zodat studenten en docenten op school hun stem uit kunnen brengen.

Tijdens het festival zullen ruim 600 studenten kennis maken met de Stemmen? HOEZO? - campagne en gaan ze aan de slag met de jongerenkieswijzer, verkiezingsthemas en politiek.

Het festival bestaat uit informatieve workshops en een interactieve markt waar de studenten op een aansprekende manier gemotiveerd worden hun stem uit te brengen, maar ook een deel van hun studie in een andere EU-lidstaat te doen. Van belang omdat het vertrouwen in de politiek onder jongeren en de jongerenopkomst (18-24) tijdens verkiezingen laag zijn.
Als gevolg hiervan klinkt de stem van mboer slecht door in de politiek. Dat geldt ook voor het in het buitenland volgen van een deel van hun mbo-opleiding. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen!

De dag wordt om 08.45 uur feestelijk geopend door Europees Parlementskandidaten Caroline Nagtegaal (VVD) en Bibi Wielinga (VOLT Nederland), die met de studenten in gesprek zullen gaan over het belang van de Europese verkiezingen en de stem van jongeren. Het programma voor de studenten duurt tot 16.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden