Is hier volgend jaar het Eurovisie Songfestival?
Is hier volgend jaar het Eurovisie Songfestival?

Groot enthousiasme over Rotterdam als songfestivalstad

Rotterdam - Het enthousiasme waarmee Rotterdam probeert het Eurovisie Songfestival 2020 naar de stad te halen, kent geen grenzen. Duizenden mensen hebben inmiddels gereageerd op een facebookevenement dat zondag is aangemaakt. Gisteren lieten ook al onder meer de gemeente Rotterdam, Rotterdam Ahoy, de RET, Rotterdam Partners en zelfs diverse twitteraccounts van de politie al weten héél graag te willen dat het evenement in 2020 naar onze stad komt.

Het facebookevenement werd gisteren aangemaakt door ondernemer Martin Meijerink van Coolibri Wine & Art. Meer dan tweeduizend mensen hebben al aangegeven te gaan als op 16 mei 2020 het Eurovisie Songfestival in Ahoy gehouden zou worden, meet dan twintigduizend zeggen op z'n minst geïnteresseerd te zijn.

Het Eurovisie Songfestival werd zaterdag gewonnen door Duncan Laurence uit Hellevoetsluis. Vanwege de Nederlandse overwinning vindt het festival volgend jaar in ons land plaats. Allerlei Nederlandse steden hebben al aangegeven gastheer te willen zijn. De Rotterdamse wethouder Said Kasmi liet weten: 'Rotterdam is geïnteresseerd in de organisatie van het songfestival volgend jaar. We hebben veel ervaring in het opzetten van grote internationale evenementen.'

AVROTROS organiseert het festival volgend jaar samen met de NPO en de NOS. Steden moeten zich officieel kandidaat stellen en onder meer een bidboek indienen. Daarna beslissen de European Broadcasting Union (EBU) en AVROTROS wie de gelukkige is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden