© Rob van Efferen

Run for KiKa met succes afgetrapt in Rotterdam!

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!    

De Run for KiKa zomeredities 2019 zijn officieel afgetrapt met een Rotterdams feestje. Run for KiKa Rotterdam gaat de boeken in als een meer dan geslaagde dag: bijna 2.000 sportievelingen trokken de hardloopschoenen aan en hebben de nodige kilometers versleten. Samen hebben we een prachtig bedrag van 211.434,09 opgehaald!

Afstanden van tien of vijf kilometer zijn afgelegd en ook de kleinere fanatiekelingen leverden hun bijdrage tijdens de 1 km KidsRun. En team n taak: kinderkanker de wereld uit rennen. Dat was het credo in het Zuiderpark en dat is bijzonder goed gelukt.

Deelnemers werden op bijzondere wijze op pad gestuurd. Zangeres Lisanne Spaander, inmiddels genezen verklaard van botkanker, trad op met haar persoonlijke lied Vechterbaas' en gaf daarna het officile startsein. "Zo sta je je ogen droog te wrijven na het verhaal van Lisanne en het andere moment veeg je de zweetdruppels van je voorhoofd. Het is echt een dag met een traan maar vooral een lach bij Run for KiKa", aldus een deelnemer.

"Hier houdt het uiteraard niet op" vertelt Jacqueline Zomerdijk van de organisatie. "Er is nog zoveel te winnen. Nog altijd overlijdt n op de vier kinderen met kanker. Dit met veranderen en daarom gaan we volle kracht door met de vijf andere edities", waar ze doelt op Run for KiKa in Almere, Utrecht, Alkmaar, Eindhoven en Amsterdam.

Er staan voor 2019 nog prachtige zomerse edities op de planning. Meer informatie is te vinden op www.runforkika.nl. Via de site kan er nog gesponsord worden en kunnen lopers zich ook inschrijven.

Meer berichten