Het bleef tot het einde spannend maar uiteindelijk ging favoriet Duncan Laurence er toch met de hoofdprijs vandoor.
Het bleef tot het einde spannend maar uiteindelijk ging favoriet Duncan Laurence er toch met de hoofdprijs vandoor.

Rotterdam wil organisatie Eurovisie Songfestival 2020: 'We hebben veel ervaring'

Rotterdam - Rotterdam is één van de steden die volgend jaar het Eurovisie Songfestival wil organiseren. Ahoy Rotterdam liet al weten graag gastheer te willen zijn. Rotterdam is overigens lang niet de enige stad die zich vandaag enthousiast toont; uit alle hoeken en gaten van het land duiken serieuze en minder serieuze kandidaatstellingen op.

Het populaire evenement, waar gisteren tot diep in de nacht miljoenen mensen naar keken werd voor het eerst sinds 44 jaar weer door Nederland gewonnen en dus mag een Nederlandse stad het organiseren. Het bleef tot het einde spannend maar uiteindelijk ging favoriet Duncan Laurence er toch met de hoofdprijs vandoor.

Er werd al weken gespeculeerd, maar een klein uurtje geleden heeft het stadsbestuur van Rotterdam laten weten kandidaat te willen zijn voor de organisatie van volgend jaar. Via Twitter liet @College010 weten: 'Wethouder @SaidKasmiD66 feliciteert Duncan met zijn overwinning op het Songfestival. ,,Wat een topprestatie!'' Rotterdam is geïnteresseerd in de organisatie van het songfestival volgend jaar. We hebben veel ervaring in het opzetten van grote internationale evenementen.'

De 25-jarige Duncan Laurence uit Hellevoetsluis behaalde met het nummer Arcade in totaal 492 punten en verwees daarmee Italië (465 punten) en Rusland (369) naar respectievelijk de tweede en derde plaats. Aan de finale deden in totaal 26 landen mee.

AVROTROS organiseert het festival volgend jaar samen met de NPO en de NOS. Steden moeten zich officieel kandidaat stellen en onder meer een bidboek indienen. Daarna beslissen de European Broadcasting Union (EBU) en AVROTROS wie de gelukkige is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden