Marten de Roon. Foto: Roparun
Marten de Roon. Foto: Roparun

Oranje-international Marten de Roon wordt ambassadeur Roparun

Rotterdam - Marten de Roon, speler van Atalanta Bergamo en het Nederlands elftal, is de nieuwe ambassadeur van Roparun. Hij voegt zich in een illuster rijtje met Nelli Cooman, Bram Som en Maartje Kreukelaar.

De Roon speelde inmiddels tien keer voor het Nederlands voetbalelftal. Op clubniveau kwam hij uit voor Sparta Rotterdam, SC Heerenveen, Middlesbrough en Atalanta Bergamo (twee keer). Met die laatste club speelde hij afgelopen week nog in de (verloren) Italiaanse bekerfinale. 

De Roon: "Als mensen me vragen waar ik vandaan kom, zeg ik altijd 'Rotterdam'. In die zin ben ik wel een jongen van Rotterdam. Ik heb gespeeld in de jeugd van Feyenoord en later bij Sparta. Ik ben net als mijn vader hier opgegroeid en als ik onder vrienden ben hoor je ook nog wel een Rotterdams accent. Daarom pas ik ook wel bij Roparun. Natuurlijk geldt dat voor de sportieve kant van het evenement en ook dat zoveel mensen zich inzetten om goed te doen voor een ander spreekt me enorm aan."

"Ik ben er echt trots op dat ik me nu ambassadeur van Roparun mag noemen. Maar Roparun verdient het om veel bekender te worden, ook buiten de regio Rotterdam. Er doen superveel teams mee en ook de doelen zijn in heel het land te vinden. Daar wil ik graag iets aan bijdragen." 

Roparun-directeur Wiljan Vloet: "We zijn blij dat we Marten aan het ambassadeursteam mogen toevoegen. Door zijn Rotterdamse achtergrond past hij goed bij onze organisatie. Het is fantastisch dat hij zijn bekendheid wil inzetten om ons evenement meer publiciteit te geven."

Roparun is een estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarmee teams geld inzamelen voor palliatieve zorgprojecten voor mensen met kanker. De 28e editie van de Roparun vindt plaats van 8 tot en met 10 juni 2019.

Kijk voor een uitgebreider interview met Marten de Roon op de website van Roparun. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden