Ondanks mislopen prijs gaat Museum Rotterdam voor Stadsmakerslab!

Rotterdam - Na een bloedstollende stemperiode is het Stedelijk Museum Schiedam als winnaar uit de bus gekomen van de Bankgiro Loterij Museumprijs. Het museum krijgt de titel 'Museum van het Jaar 2019' én een bedrag van 100.000 euro. Museum Rotterdam feliciteert de winnaar met de winst!


Directeur Paul van de Laar reageert op het nieuws: "Het is ongelofelijk jammer dat we de prijs niet hebben gewonnen. Het is echter al een buitengewone eer om genomineerd te worden voor een prestigieuze prijs als de BankGiro Loterij Museumprijs. Aan de inzet heeft het gelukkig niet gelegen! Ik wil ons team bedanken voor hun tomeloze inzet en onze trouwe achterban voor hun steun. Wij blijven ons natuurlijk actief en met ontzettend veel plezier inzetten om cultuur blijvend toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het Stadsmakerslab is zo'n goed idee. En dankzij de extra publiciteit voor ons museum zijn we ervan overtuigd dat we partijen vinden die ons helpen deze droom alsnog te realiseren!"

Het Stadsmakers Lab is een plek waar (voornamelijk) kinderen worden uitgenodigd hun ideeën over de stad uit te
zoeken, plannen te ontwikkelen en bij te dragen aan de toekomst van onze stad. De ideeën zijn zichtbaar zodat kinderen zich niet alleen gehoord en gezien voelen, maar er ook door bezoekers over kan worden gesproken.

In deze twaalfde editie van de BankGiro Loterij Museumprijs werden 75.000 stemmen uitgebracht. Het winnende museum kreeg 39% van de stemmen. Museum Rotterdam en het van Abbemuseum eindigden vrijwel gelijk met respectievelijk 30 en 31 procent van de stemmen.

De BankGiro Loterij Musuemprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden