Still uit het liedje van Bronte Lavendel.
Still uit het liedje van Bronte Lavendel. (Foto: )
Filmpje

Rotterdamse Bronte Lavendel zingt voor oermoeder van alle huiskatten

Rotterdam - We kregen vandaag een prachtige clip met een even mooi liedje van Bronte Lavendel opgestuurd. Bronte schreef het liedje om de Schotse oerkat te redden.

De Wildcat is de oermoeder van al onze huiskatten en draag het DNA van alle katten voorouders met zich mee. Deze oermoeder is in gevaar en dus kwam de 19-jarige Bronte op haar manier in actie. Ze pakte haar gitaar en schreef een liedje. Toen de natuurorganisatie Highland Titles dit hoorde nodigden zij haar uit om in Schotland te komen optreden tijdens de grote internationale bijeenkomst. En zo begon voor haar een onverwachts avontuur dat haar helemaal naar Schotland leidde.

Bronte Lavendel is jonge talentvolle, dromerige en iets wat eigenzinnige singer-songwriter uit Rotterdam-Zuid en een echte kattenliefhebster. Toen Bronte hoorde over de Schotse oerkat op een bijeenkomst van Highland Titles, raakte zij geïnspireerd door het goede werk van de organisaties en wilde ze graag op haar manier een steentje bijdragen. Speciaal voor de organisaties Highland Titles en Scottish Wildcat Haven schreef ze vervolgens een lied over de Schotse hooglanden en de wildcat die daar probeert te overleven.

Je kunt Bronte Lavendel vinden op Instagram en Soundcloud. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden