Groot Rotterdams Europadebat 2019 in het stadhuis

Rotterdam - De Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis is komende zondag het decor van het Groot Rotterdams Europadebat 2019. Tijdens het debat gaan kandidaat Europarlementariërs en Rotterdamse raadsleden in discussie.

Onder leiding van presentatoren Suzanne Mulder, Ewoud Kieviet en Jan-Roelof Visscher gaan de politici in debat over vier verschillende onderwerpen. Onder meer arbeidsmigratie, het nut van Europese subsidies, het klimaat en jongeren komen aan bod. Alle onderwerpen hebben betrekking tot de stad Rotterdam.

Bij elk onderwerp gaan eerst de Europese kandidaten met elkaar in discussie. Daarna wordt de aanwezige Rotterdamse raadsleden gevraagd om hun mening. De thema's van het debat worden ingeleid door Luka. De band van singer-songwriter Lisa Lukaszczk, opgeleid op het conservatorium in Rotterdam.

In de Burgerzaal zijn tien kandidaten voor het Europees parlement aanwezig. Het gaat om Agnes Jongerius (PvdA), Raoul Boucke (D66), Arnout Hoekstra (SP), Ayhan Tonca (Denk), Anja Hazenkamp (Partij voor de Dieren), Olaf Stuger (PVV), Toine Manders (50Plus), Chantal Hakbijl (CDA), Caroline Nagtegaal (VVD) en Tineke Strik (GroenLinks). In de meeste gevallen zijn de Europese kandidaten lijsttrekker hun partij of ze hebben een bijzondere band met onze regio.

Ook de fractievoorzitters van een groot aantal partijen uit de Rotterdamse gemeenteraad doen mee aan het debat. De fracties van de ChristenUnie-SGP in Rotterdam en Europa laten het debat aan zich voorbij gaan vanwege de zondagsrust.

De live-uitzending van het Groot Rotterdams Europadebat 2019 start om 17.15 uur. Het debat is ook terug te zien via de website: www.rijnmond.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden