Rotterdamse musici spelen de Rotterdam Song
Rotterdamse musici spelen de Rotterdam Song (Foto: pr)

Rotterdam Song wordt opgevoerd bij Tante Nino

Rotterdam - De Rotterdam Song wordt op zondag 26 mei om 17.00 uur opgevoerd bij Tante Nino, Van der Takstraat 102B. Rotterdamse kamermusici van VAKiR zullen het stuk opvoeren.

'In gouden schemer…', is de eerste regel van de 'Rotterdam Song', voor zang, fluit, hobo en piano. Het is een onderdeel van de 10-delige compositie 'Songs & Dances' die Patrick van Deurzen in opdracht van VAKiR (Vereniging van Amateur Kamermusici in Rotterdam) voor het Lustrum maakte.

Noordereiland

Het stuk is vorig jaar al drie keer uitgevoerd op Rotterdamse podia, maar nog niet op het Noordereiland bij Tante Nino, waar we deel VII uitvoeren. Marianne Grootenboer, de dichteres die haar teksten leende voor deze compositie, zal ook komen. Het stuk zal deze zomer ook worden uitgevoerd op het befaamde Orlando Festival.

Daarna zullen de vier musici voor wie de 'Rotterdam Song' op het lijf geschreven is, nog optreden in andere samenstelling. Zij doen dit aangevuld met zes andere leden van VAKiR (Vereniging van ongeveer 100 Rotterdammers die kamermuziek spelen). Zij laten werk horen van klassieke componisten als Vaughan Williams, Faure en anderen.

Na afloop is er een maaltijd. Aanmelden via tantenino@gmail.com.

Meer berichten