MBO-studenten aan de slag bij theaters en musea

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Negen Rotterdamse instellingen tekenden deze week een intentieverklaring met het doel mbo-studenten meer mogelijkheden te bieden in de culturele sector. Het gaat om Theater Rotterdam, Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam, Museum Boijmans van Beuningen, Jeugdtheater Hofplein, IFFR, Maas, Tent, Witte de With en SKVR.

De samenwerking moet leiden tot meer leerwerkplaatsen voor studenten van diverse mbo-opleidingen van Zadkine. Niet zozeer op 'het podium', maar vooral voor wat daaromheen gebeurt. Na de ondertekening in Theater Rotterdam werd dat leren en werken rond het podium al direct in de praktijk gebracht door een VIP-programma voor studenten verzorgd door o.a. Theater Rotterdam, theatergezelschap Maas en museum Boijmans Van Beuningen

De negen instellingen gaan van september 2019 tot februari 2020 met een groep Zadkine-studenten aan de slag, die opdrachten gaan uitvoeren die aansluiten bij hun opleiding tot bijvoorbeeld verkoper, gastheer of marketing medewerker. Met onderwerpen zoals het helpen organiseren van een afterparty, een tentoonstelling of het maken van een marketingplan. De pilot richt zich op de participatie van studenten. Een onderwerp dat bij Zadkine hoog in het vaandel staat.

De culturele sector is voor mbo-studenten nog geen voor de hand liggende werkgever en zet hiermee een bewuste stap naar het mbo. Er zijn namelijk veel banen in musea, concertzalen en theaters die juist voor mbo-studenten interessant zijn zoals horecamedewerkers, publieksbegeleiders, décor- en tentoonstellingsbouwers, baliemedewerkers, licht- en geluidsmensen of houtbewerkers.

Meer berichten