'Moeilijk te combineren met de opvoeding van dochters Nina en Senne.'
'Moeilijk te combineren met de opvoeding van dochters Nina en Senne.'

Frank Huson en Maaike Groenewegen verkopen restaurant Gym Gin

Rotterdam - Een van de meest geliefde hotspots van Rotterdam, Gym Gin, verandert per 1 juni van eigenaar. Frank Huson en Maaike Groenewegen verkopen het restaurant aan hun chef Kevin Valkhoff. Maaike: "Het valt ons erg zwaar maar wij ondernemen met hart en ziel en zijn perfectionistisch. Die stijl blijkt moeilijk te combineren met de opvoeding van onze dochters Nina en Senne."

Kevin Valkhoff (35), die ook al met het horecakoppel samenwerkte in hun vorige restaurant Huson, neemt het stokje over. "Ik zal Frank en Maaike missen, maar ik vind het ook super spannend om te gaan ondernemen met zo'n groot serieus bedrijf."

Valkhof belooft dat de kaart in stand blijft met bestsellers als gebrande zalm met mango, softshellcrab met tonijn, sushibowls en gemarineerde Japanse kippendijen.

Bib Bib Hoera

Gym Gin opende zijn deuren in april 2016 en was vanaf dag één bij jong en oud geliefd. In november 2017 klonk er in het restaurant "Bib, Bib Hoera", vanwege het verkrijgen van een Bib Gourmand van Michelin. Eerder hadden ze in restaurant Huson al tien jaar deze erkenning.

"Even adem halen"

Wat het koppel in de horeca gaat doen, is nog ongewis. Maaike: "We gaan eerst op adem komen en quality time geven aan onze kinderen en dan staan we weer open voor nieuwe kansen."

Kok Frank Huson (43) schoolde zich bij tweesterren-chef Edwin Kats in het Amstelhotel en bij Herman den Blijker in Zeezout en De Engel. Maaike Groenewegen (40) werkte in de bediening onder Robert Kranenborg in het Amstelhotel en in restaurant Vossius voordat zij met haar partner in 2003 Huson in Rotterdam begon. In 2015 verkochten zij Huson om een half jaar later Gym Gin te openen.

Info

Site: www.gymandgin.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden