Straattheater Festival Rotterdam
Straattheater Festival Rotterdam

Welkom Thuis Straattheater Festival verandert naam in Straattheater Festival Rotterdam

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Het Welkom Thuis Straattheater Festival stond garant voor een dag fantasievol theater, spektakel, muziek en vermaak op straat. Het bleek een succesvol concept dat elk jaar op een trouwe bezoekersbasis kon rekenen. Het gratis festival is met de 12e editie toe aan een volgende stap. Met de nieuwe naam wil Straattheater Festival Rotterdam gezien worden als hét straattheaterfestival dat speelt met de mogelijkheden die de straten van de stad Rotterdam biedt en daarin de artistieke grenzen opzoekt. Met de campagne ‘De straat is het podium’ wordt de nieuwe naam kracht bijgezet en het zaadje geplant voor de groei naar ‘De stad Rotterdam is het podium’.

Op zaterdag 24 augustus 2019 kun je op en om het Deliplein in Katendrecht genieten van verrassende acts, fantasievol theater-, dans- en circusvoorstellingen op een bijzonder podium: de straat! Ontdek de straat. De straat leeft. De straat speelt. De straat verrast. De straat verwondert. DE STRAAT IS HET PODIUM. Het festival is gratis en iedereen is welkom.

Enkele highlights zijn: Duo Aramelo: nieuw circustalent brengt de spectaculaire circusvoorstelling Unfolded op de trampoline met heel veel humor. Neo Fanfare 9X13: De voorstelling Les Fauves lijkt op het eerste gezicht uitbundige, vrolijke en kleurrijke voorstelling in een dynamische hotellobby maar onder de oppervlakte liggen mijmerende gevoelens van heimwee en melancholie over dingen die nooit waren op de loer. Geïnspireerd op de kunststroming het fauvisme en de film Grand Budapest Hotel. En Hendrick-Jan de Stuntman ontmoet Merel Kamp in de ‘over the top’ romantische komedie Springtime. Een man en een vrouw hangen aan veren in een stalen constructie. Een uniek visueel spektakel waarin de clichés zich opstapelen tot een tragikomisch liefdesverhaal.

Neem een kijkje op www.straattheaterfestivalrotterdam.nl voor alle informatie over het festival.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden