Wetenschap en komedie hand in hand bij 'Rozengeur en Maneschijn' met Howard Komproe

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Op woensdag 22 mei 2019 organiseert WAT WE DOEN in Theter Zuidplein alweer de vierde editie van Serious Comedy. Howard Komproe staat dan met verschillende wetenschappers op het podium om een maatschappelijk thema te ontleden. Dit keer gaat het over niets anders dan de liefde, en met name liefde in gemengde huwelijken. Hoe gaan we om met verschillen?

Tijdens deze editie van Serious Comedy wordt de ‘gemengde relatie’ onder de loep genomen. Dit in het kader van solovoorstelling 'JA' met Nasrdin Dchar, die ingaat op de hobbels die hij tegenkomt in zijn relatie.

Dr. Samira van Bohemen is cultuursocioloog en Universitair Docent identiteit en populaire cultuur aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daar houdt zij zich bezig met onderzoek naar de sociale achtergronden en implicaties van plezier. Binnen dit kader doet zij onder andere onderzoek naar jongeren, relaties en ‘goede seks’. Cross-cultureel systeemtherapeut Maggie Wood houdt zich bezig met de knelpunten waar mensen in bi-culturele relaties tegenaan lopen. Cabaretier Howard Komproe legt zijn eigen relatie op humoristische wijze onder de loep en neemt ons mee naar de wereld van de liefde en wat er allemaal komt kijken bij het in stand houden van een gemengde relatie. Theatermaker en presentator Patrick Nederkoorn praat de avond liefdevol aan elkaar en betrekt het publiek er bij.

WAT WE DOEN: onderzoek, theater & dialoog. WAT WE DOEN maakt maatschappelijke thema’s en dilemma’s beleefbaar en inleefbaar voor een breed publiek. We hebben het over samenleven, rechtspraak, privacy, vluchtelingen. Startpunt van deze projecten is altijd een theatervoorstelling, maar daarnaast wordt er naar andere vormen gezocht om het met mensen te hebben over de wereld om ons heen.

Voor kaartverkoop en meer informatie: https://www.theaterzuidplein.nl/productie/serious-comedy-met-o-a-howard-komproe/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden