Lotte Stam-Beese, een vrouw in een mannenwereld
Lotte Stam-Beese, een vrouw in een mannenwereld (Foto: Bron: Stadsarchief Rotterdam)

Lezing over Lotte Stam-Beese, de 'moeder' van Ommoord

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Op zaterdag 25 mei a.s. organiseert de Historische Vereniging Prins Alexander voor leden en belangstellenden een lezing over stedenbouwkundige Lotte Stam-Beese. De lezing wordt gegeven door dr. Hanneke Oosterhof in het Continental Art Centre, Robert Kochplaats 342 in Rotterdam-Ommoord. Tijd: 13.00-16.00 uur. Inloop: 13.00 uur; start lezing: 13.30 uur. De toegang is gratis.

Cultuurhistoricus Hanneke Oosterhof promoveerde op 6 november 2018 op het boek ‘Want de grond behoort ons allen toe.’ Leven en werk van stedenbouwkundig architecte Lotte Stam-Beese. Lotte Stam-Beese (1903-1988) studeerde aan het Bauhaus in het Duitse Dessau en werkte vanaf 1946 als stedenbouwkundig architecte in Rotterdam. Ze maakte naam met ontwerpen van nieuwe, modernistische woonwijken als Kleinpolder, Pendrecht, Het Lage Land en Ommoord. Alhoewel Stam-Beese aan het einde van haar leven teleurgesteld was in de gebouwde praktijk van Ommoord, blijft de wijk – in de woorden van Oosterhof – toch het hoogtepunt van haar oeuvre.

Meer berichten