Karen vraagt minister steun in strijd tegen aids

Rotterdam - De 19-jarige student Karen uit Rotterdam heeft donderdag een gesprek gevoerd met minister Sigrid Kaag, de minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel. Daarbij overhandigen zij en haar mede-Jeugdambassadeurs een petitie getekend door meer dan 125.000 mensen om de minister te vragen te investeren in de strijd tegen hiv/aids, tuberculose en malaria. Daarnaast overhandigden ze meer dan 1080 ansichtkaarten van onze Nederlandse ONE-leden aan de minister, verzameld in slechts één week!

Karen: "Het is belangrijk dat Nederland zich blijft inzetten in de strijd tegen voorkombare ziektes. Minister Kaag speelt hierin een belangrijke rol. Ze zei dat Nederland zich hard zal maken voor gezondheidszorgprogramma's zoals het Global Fund. Daar gaan wij haar natuurlijk aan houden!"

Als de Nederlandse regering de komende jaren €200 miljoen investeert in het Global Fund is er de kans om nog eens 16 miljoen levens te redden. Dat is hard nodig, want dagelijks worden nog steeds zo'n 1.000 vrouwen geïnfecteerd met hiv. Het Global Fund heeft geholpen om het aantal doden door deze aids, tuberculose en malaria met een derde te laten dalen. Dit innovatieve partnership heeft sinds 2002 al meer dan 27 miljoen levens helpen redden. De bijdrage van Nederland sinds 2002 aan het Global Fund hebben in totaal bijna 700.000 levens helpen redden.

Karen uit Rotterdam is dit jaar verkozen als Jeugdambassadeur voor ONE, een internationale organisatie die campagne voert om extreme armoede en voorkombare ziektes tegen 2030 te beëindigen. Samen met meer dan 300 andere Jeugdambassadeurs in heel Europa voeren ze dit jaar campagne voor meer actie in de strijd tegen aids, tuberculose en malaria.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden