Het zal wel weer een spektakel worden in Toksjoo op Zuid donderag...
Het zal wel weer een spektakel worden in Toksjoo op Zuid donderag... (Foto: )

Donderdag is het 'oorlog' in de Toksjoo op Zuid

Rotterdam - Het is donderdag 16 mei 'oorlog in de Toksjoo op Zuid'. Roel Pot en Joop van der Hor ontvangen in hun praatprogramma in LISA onder het zwembad aan het Zuidplein diverse gasten die komen praten over eigen of de belevenissen van anderen tijdens de meidagen 1940, het bombardement op Rotterdam en de dodentransporten naar concentratiekamp Auschwitz.

Schrijver/dichter Dick Gebuys, vaste presentator van de talkshows in de Pauluskerk, praat met schrijvers en draagt gedichten voor uit zijn recent uitgebrachte bundel 'Kampen des Doods'. Verder is er aandacht voor de onlangs overleden bokser/dichter Joop van den Bos (91) en komt Jiske Foppe praten over haar idee om Rotterdamse bruggen te voorzien van dichtregels en draagt de bekende poëet Daniel Dee een bruggengedicht voor .
Verder schuiven Monika Vvariaz en Houman Esmailnia aan tafel om te praten over een veiling die binnenkort gaat plaatsvinden waarvan de opbrengst bestemd is voor de Roparun. Andere gasten zijn; Riet Velders over haar project en te maken documentaire over armoedebestrijding in Charlois, Michel Siep van City Swim 010 en leest schrijfster Bea Bambara een erotisch verhaaltje voor.
De Toksjoo start om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden