Nanda van Heteren zwemt drie keer week bij een zwemvereniging, maar door smetvrees vrijwel nooit in het buitenwater... tot nu!
Nanda van Heteren zwemt drie keer week bij een zwemvereniging, maar door smetvrees vrijwel nooit in het buitenwater... tot nu! (Foto: )

Nanda wil het vieze buitenwater in: 'Wetsuit aan en gaan'

Rotterdam - Nanda van Heteren is verslaggever voor De Havenloods, maar ze heeft nog een passie: wedstrijdzwemmen. Ze zwemt drie keer week bij een zwemvereniging, maar door smetvrees vrijwel nooit in het buitenwater... tot nu! Voor het goede doel trotseert Nanda het Rotterdamse water.

De 010 City Swim die op zondag 23 juni plaatsvindt rondom Plein 1940 in Rotterdam, wordt georganiseerd door Stichting Rotte Swim Experience. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor 250, 500 en 1500 meter zwemmen door het Rotterdamse Maritiem District. Nanda doet mee op de laatste afstand: "In het binnenbad is de 1500 meter vrije slag mijn favoriet. Het lijkt mij erg leuk om deze afstand eens in het buitenwater te zwemmen met een prachtig uitzicht over de stad waar ik mijn eerste studie heb gedaan."

Smetvrees

Toch is het opmerkelijk te noemen dat de zwemster het Rotterdamse water in gaat: "Door mijn smetvrees vind ik buitenwater vies. Als er open water-wedstrijden zijn en ik ben erbij, dan sta ik vrijwel altijd vriendinnen aan te moedigen langs de waterkant. De sfeer bij zulke evenementen is goed, de mensen zijn gezellig en zwemmen is natuurlijk hartstikke leuk, maar het buitenwater…"

De opbrengsten van de 010 City Swim gaan naar het Daniël den Hoed Fonds. Nanda heeft geen seconde getwijfeld toen ze zich inschreef: "Het is voor een zeer goed doel. Normaal gesproken draag ik mijn steentje bij aan zulke initiatieven door te doneren, te helpen als vrijwilligster of door er een journalistiek item van te maken. Nu het mijn lievelingssport betreft, vind ik dat ik zélf moet zwemmen. Dus wetsuit aan en gaan!"

Het zwemmen is een onderdeel van de Daniel3Daagse. Het evenement 'Ik sport 3 dagen' bestaat uit hardlopen, wielrennen en zwemmen. De eerste editie van de Run4Daniel is vrijdag 21 juni in het Kralingse Bos, waarbij gewandeld of hardgelopen kan worden. Fietsers kunnen zaterdag meedoen aan de Erasmus MC-Tour de Rotterdam. Zondag is dus de 010 City Swim.

Meer berichten