Zaterdag barst er rond het Centraal Station, het Kruisplein en het Schouwburgplein een gigantische stadsfeest lost.
Zaterdag barst er rond het Centraal Station, het Kruisplein en het Schouwburgplein een gigantische stadsfeest lost. (Foto: )

Twee oeroude liefdesverhalen op groot stadsfeest rond Centraal Station

Rotterdam - Bollywood dans, Chinese acrobatiek, Turkse volksdans, Spoken Word en Beatboxing. Zaterdag barst er rond het Centraal Station, het Kruisplein en het Schouwburgplein een gigantische stadsfeest lost. Honderden Rotterdammers vertolken hun verhaal over liefde, verlies en verlangen

Zaterdag 18 mei organiseert Operadagen Rotterdam het stadsfeest Orfeo & Majnun. Een festival met word-artiesten, dansers, beatboxers en operazangers die samen hun verhaal over liefde, verlies en verlangen tot leven brengen.

Orfeo & Majnun is een combinatie van twee oeroude liefdesverhalen. De Griekse tragedie over de geliefden Orpheus en Eurydice en het liefdesverhaal van Layla en Majnun uit het Midden-Oosten. De verhalen vormen de basis voor een feestelijke muziektheaterroute door het centrum van Rotterdam.

Het festival vindt plaats rond het Stationsplein, het Kruisplein en het Schouwburgplein. Ruim 25 groepen meldden zich aan bij Operadagen Rotterdam voor het gezamenlijke stadsfeest. De inspiratie werd geput uit ogenschijnlijk twee verschillende liefdesverhalen. Een uit het Oosten. Een uit het Westen.

De Griekse liefdestragedie van Orpheus en Eurydice en het Oosterse liefdesverhaal van Layla en Majnun hebben echter veel gemeen. Ze gaan allebei over universele liefdesthema's als onvoorwaardelijke en verboden liefde, onvermijdbaar verlies en gekmakend verlangen.

Orfeo & Majnun vindt plaats op zaterdag 18 mei, op verschillende binnen- en buitenlocaties op en rond het Stationsplein, Kruisplein en Schouwburgplein. Alle optredens zijn meerdere keren per dag te zien en zijn gratis en in willekeurige volgorde te bezoeken.

Kijk voor het complete programma op www.operadagenrotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden