Vrijdag kun je genieten van de meest vooruitstrevende ensembles van diverse conservatoria op het Schouwburgplein.
Vrijdag kun je genieten van de meest vooruitstrevende ensembles van diverse conservatoria op het Schouwburgplein. (Foto: )

Wat gebeurt er in de buurt?

Presentatie Vogelopvang Karel Schot

Schiebroek - Activos organiseert, bij Brasserie Wijsheid aan de Berberisweg 4 (ingang bij de Schiebroekse Parkflat) - samen met Pluspunt - Anders-Ouder-Worden Activiteiten. Op donderdag 16 mei is er een gezellige, leerzame middag met Vogelopvang Karel Schot. Mooie beelden op groot scherm met teksten door de presentator. Bij binnenkomst een kopje koffie/thee. In de pauze kunt u bij het buffet terecht voor een drankje, deze wel op eigen kosten. Entree 2 euro. Bij voorkeur vooraf aanmelden via tel. 06 - 82460068, graag uw naam en telefoonnummer inspreken of mail naar: stichtingactivos@gmail.com. Zie ook www.stichtingactivos.nl.

Maak zelf schoonmaak middelen

Delfshaven - Maak zelf drie duurzame schoonmaakmiddelen om mee naar huis te nemen voor de grote voorjaarsschoonmaak. Dit is een workshop voor iedereen die een beetje duurzamer wil leven en daar wat tips bij kan gebruiken. Na afloop krijg je recepten mee om thuis mee verder te gaan. Donderdag 16 mei, van 19.30 tot 21.30 uur op het Dakpark Rotterdam. Je vindt het Dakpark tussen de Hudsonstraat en de Vierhavenstraat. De buurttuin waar de workshops plaatsvinden ligt ter hoogte van de Catharina Beersmanstraat. Zie ook www.groendoen.org/workshops.

Unieke muzikale ontmoetingen

Centrum - Op de vrijdag van het Rotterdam Art Music Festival, dat plaats vindt in De Doelen, komen de meest vooruitstrevende ensembles van diverse conservatoria voorbij op het Schouwburgplein. Een unieke muzikale ontmoeting waarin de klassieke muziek van nu centraal staat. Gratis! Vrijdag 17 mei, 12.00 t/m 17.30 uur.

Beautiful Boy in Cinema Islemunda

IJsselmonde - De film Beautiful Boy draait om journalist David Sheff en zijn getalenteerde tienerzoon Nic. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Naar een waar gebeurd verhaal.
Islemunda, podium van IJsselmonde, Herenwaard 17. Vrijdag 17 mei 20.00 uur.

Rondleiding Kop van Zuid

Zuid - Gilde Rotterdam geeft op vrijdag 17 mei om 14.00 uur een rondleiding op de Kop van Zuid. U maakt kennis met het 'Nieuwe Rotterdam', voortgezet aan de overkant van de rivier. Waar het eens gonsde van de havenactiviteiten verrijst een woon-, werk- en winkelgebied op hoog niveau. De wandeling start bij het nieuwe Luxor en via de metro-voetgangerstraverse, de roltrappen of lift naar boven gaat het vervolgens door de Wilhelminahof richting Poortgebouw, Entrepotgebouw, Peperclip en Loods 24 langs 'de Compagnie' terug over het Wilhelminaplein langs het KPN-gebouw de Wilhelminapier op. De tocht eindigt weer bij het nieuwe Luxor Theater. Kosten: prijs per volwassene 6 euro, prijs per kind 3 euro. Bij voorkeur aanmelden via www.gilderotterdam.nl.

Cursus Klein Vaarbewijs 1

Feijenoord - De cursus Klein Vaarbewijs 1 van Vaarplezier bestaat uit één dag theorie en één dag praktijk. Tijdens de theoriedag nemen we alle stof door, leggen we je uit waar je speciaal op moet letten en hoe je belangrijke zaken gemakkelijk kunt onthouden. Op de praktijkdag leer je aanleggen, de box invaren, het gebruik van de wielwerking van je schroef, voorrangsregels, etc. De theoriedag vindt plaats op ruim 15 locaties waaronder STC-KNRM in Rotterdam. De praktijkdag wordt gegeven op 4 locaties in Nederland en op elke locatie meerdere dagen per week. Je kunt zelf twee dagen uitkiezen. Zaterdag 18 mei 9.30 uur, De Hef, Koningshaven, Stieltjesplein.

Alles over de Vlierbloesem

Zevenkamp - Kom zaterdag 18 mei alles te weten over de vlierbloesem! Samen vlierbloesems plukken, vlierbloesemsiroop en vlierbloesem-beignets maken. Ga je mee op vlierbloesem-avontuur? Jacqueline Stammeijer, wildplukker van het eerste uur, neemt u mee om de vlier te ontdekken samen met fysiotherapeute Marjan Pols de Pee. Centraal Wonen Zevenkamp, August Vermeijlenpad 75. Zaterdag 18 mei, van 10.00 tot 12.30 uur.

Tassen workshop

Feijenoord - Zaterdag 18 mei kun je om 13.00 uur zelf je tas uit kunstleer naaien. Keuze uit diverse modellen. Maak een envelop tas, een leren totenbag of een clutch. Patronen en materialen liggen klaar. De workshop is geschikt voor alle niveaus. Als beginner gaat u eerst aan de slag met de basisvaardigheden. De workshops zijn geschikt voor 3 tot 12 deelnemers, zodat er genoeg tijd en ruimte is voor persoonlijke begeleiding. Het Modelessen atelier bevindt zich op de Bas Jungeriusstraat 244b. Datum 18 mei, 13.00 - 16.30 uur, prijs: 49,50 euro (inclusief skaileder, fournituren en een lekker hapje en drankje).

Muziek voor Charlois

Pendrecht - Popkoor Xing-Rotterdam bestaat 12,5 jaar en geeft een concert voor de inwoners van Charlois. Plaats van handeling is Krabbendijkestraat 520. Kaarten á 5 euro (incl. koffie, lekkers, drankje) via xing_rotterdam@euroband.nl.

Sponsorloop Kralingen

Kralingen - Zaterdagmiddag 18 mei om 14.00 wordt op het PAC terrein de sponsorloop Kralingen gehouden. Meer info via www.afrika.voorplan.nl/team/kralingenloop.

Ook in de krant? Schrijf mee via www.dehavenloods.nl.

Meer berichten