Jasper Budel, Linda Haest en Marissa van Roon van Budelinc
Jasper Budel, Linda Haest en Marissa van Roon van Budelinc (Foto: Marleen Geleijnse)

Het hart op de goede plek in de Agniesebuurt

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

'Bij ontwerp- en communicatiestudio BUDELINC in de Vijverhofstraat, hebben ze het hart op de goede plek. Ze geloven in positief bijdragen aan de directe omgeving en voegden de daad bij het woord: met het hele team volgden ze een reanimatie- en AEDcursus en verklaarden zich bereid op te treden als burgerhulpverlener. De medewerkers kunnen worden opgeroepen voor reanimatie in een straal van 750 meter van hun hofboog. En zelfs: in een straal van 750 meter van een plek waar de teamleden zich op een bepaald moment bevinden. Eigenaar Jasper Budel: “Er machteloos bijstaan als iemand in de buurt dringend hulp nodig heeft, dat wil je niet meemaken”.

Dat de rol van burgerhulpverlener bepaald geen wassen neus is, blijkt uit de vier reanimatie-oproepen die de werknemers van Budelinc in de afgelopen weken al kregen. Het razendsnel ophalen van een AED apparaat hoort bij een van de handelingen die een leven kan redden, maar daar bleek een kink in de kabel te zitten. Jasper Budel: “We kwamen er al snel achter dat in onze buurt geen AED aanwezig is, die 24/7 beschikbaar is. Wij hebben dus wel de kennis en de bereidheid om levens te redden, maar missen in onze buurt het apparaat dat daarvoor nodig is”.

Gelukkig is dat vier keer goed afgelopen. Maar Budelinc besloot wel om een actie te starten om een AED apparaat aan hun gevel te laten hangen, dat beschikbaar is voor de hele buurt. Zo kan iedereen met een reanimatiebrevet bij een noodsituatie in de Agniesebuurt, dag en nacht beschikken over een AED. Jasper Budel: “De realiteit is dat zo’n apparaat regelmatig nodig is. Dus het moet er gewoon zijn in de buurt. De Hartstichting heeft ons initiatief gesteund met een mooie gift en ook ons eigen netwerk heeft al flink bijgedragen. We hopen de resterende 700 euro snel bij elkaar te krijgen. We hopen op de steun van de inwoners van de Agniesebuurt. Of iedere Rotterdammer met hart voor een ander natuurlijk.”

Steun het AED-initiatief van Budelinc met een donatie. Dat kan eenvoudig via buurtaed.nl, ‘actie Vijverhofstraat Rotterdam’. (https://www.buurtaed.nl/…/buurtaed-voor-vijverhofst…/updates)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden