Rotterdam krijgt zeilende veerdienst heen en weer naar Londen!

Rotterdam - Zo dan! Rotterdam krijgt een zeilende veerdienst heen en weer naar Londen! Dinsdag 21 mei om 05.00 uur 's ochtends zeilt Fair Ferry als pioniersvaart voor de eerste keer van Rotterdam naar Londen en weer terug.

Voordat Fair Ferry in de zomer van 2020 elke week vaart, zijn er in 2019 twee Pioniersvaarten. Dit zijn mini cruises van vijf dagen waarin ze vanuit Rotterdam naar Londen zeilen. Het schip meert aan in het centrum van Londen en blijft hier twee nachten, om vervolgens weer terug te zeilen.

“Al zeilend realiseerde ik me wat een gemiste kans het is dat we geen wind-aangedreven schepen inzetten voor dagelijks gebruik. Op de Noordzee waait het nagenoeg altijd. Ik vind het fantastisch om mensen de schoonheid van de zee en het zeilen te laten ervaren en op een avontuurlijke en duurzame manier naar hun bestemming te brengen”, vertelt Karel de Boer, oprichter van de Fair Ferry

Tijdens de Pioniersvaarten wordt het concept getest en de feedback van deze eerste klanten wordt gebruikt om de service te perfectioneren, voordat er in de zomer van 2020 elke week gevaren wordt. Fair Ferry vertrekt uit de Veerhaven en zeilt in ongeveer anderhalve dag naar Londen, naar het St Katharine's Dock, naast de Tower Bridge. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden