Eén van de mooiste oude pakhuizen van Rotterdam krijgt gedeeltelijk een nieuwe invulling. (Foto: Maurits Veldhuijzen van Zanten)
Eén van de mooiste oude pakhuizen van Rotterdam krijgt gedeeltelijk een nieuwe invulling. (Foto: Maurits Veldhuijzen van Zanten) (Foto: Maurits Veldhuijzen van Zanten)

Nieuwe invulling voor het Entrepotgebouw met De Stadstuin

Rotterdam - Eén van de mooiste oude pakhuizen van Rotterdam krijgt gedeeltelijk een nieuwe invulling. In het Entrepot op de Kop van Zuid wordt een stukje omgetoverd tot 'stadstuin', een soort verzamelgebouw waar iedereen een werkruimte kan huren en waar allerlei leuke dingen moeten gaan gebeuren.

oit was het oude Entrepotgebouw het meest moderne pakhuis ter wereld. Tegenwoordig hebben koffie, thee, suiker en specerijen plaats gemaakt voor appartementen, restaurants, winkels. En binnenkort dus ook De Stadstuin. Vanaf juni.

Een deel van het Entrepotgebouw zal omgetoverd worden in een stadstuin, of wel een verzamelgebouw van kantoor en evenement-ruimte. De Stadstuin is een bekend concept in Utrecht, maar nog nieuw in Rotterdam.

Bij stadstuinen staan ontmoetingen met anderen centraal, is de ruimte betaalbaar en worden er vaak events georganiseerd om huurders te inspireren en onderling met elkaar te verbinden. Je kunt evenementjes of vergaderingen organiseren voor vijf tot honderd mensen, de ruimtes zijn multi-inzetbaar.

Ook heeft elke stadstuin een eigen horecaplein dat toegankelijk is voor iedereen, voor bijvoorbeeld flexwerkers die er geen kantoor of werkplek huren.

Huurders mogen binnen een stadstuin zelf bepalen hoe hun ideale werkomgeving eruit komt te zien en dit geheel naar eigen stijl inrichten. Kantoren zouden hierdoor een soort verlengde worden van een huiskamer. Er hangt in de stadstuin een laagdrempelige sfeer met plek voor alle disciplines.

Een ruimte huur je vanaf 250 euro, meer info op www.destadstuin.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden