met historisch filmpje

'Roze' Zoldervondsten gezocht voor nieuwe expo!

Rotterdam -  DIG IT UP galerie en erfgoedlab organiseren zondag 12 mei een speciale inzamelmiddag van materiaal voor de nieuwe expositie 'Out in Rotterdam' over honderd jaar emancipatiestrijd en geschiedenis van gay Rotterdam.


DIG IT UP organiseert jaarlijks Rotterdamse Zoldervondsten om publiek te betrekken bij de zoektocht naar onbekend materiaal over onderwerpen uit de stadsgeschiedenis. Deze keer heeft die zoektocht een roze karakter. Op zondag 12 mei zijn bezoekers van 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom bij de galerie aan Schiedamsedijk 62-A.

DIG IT UP is erg nieuwsgierig naar wat op duistere zolders is achtergebleven. Heb je foto's, films, dia's, flyers of posters die de gay geschiedenis van Rotterdam helpen vast te leggen? Of misschien nog spannender: ouderwetse pornoboekjes, sextoys, SM-kleding of de eerste gay-condooms (extra stevig!)? We zoeken ook naar memorabilia van gay horeca in Rotterdam, zoals glazen, bierviltjes, visitekaartjes, asbakken of t-shirts. Neem ze alsjeblieft mee! Wellicht heb je dingen liggen waar wij niet direct aan denken. Alles is op 12 mei welkom. Kun je die dag niet komen, dan is DIG IT UP geopend van woensdag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Dan ben je altijd welkom.

tekst loopt onder filmpje verder

Roze erfgoed

Om 15.00 uur vertelt Connie van Gils van IHLIA over de erfgoedwaarde van gay en lesbo horeca in Nederland. IHLIA is een in Amsterdam gevestigde erfgoedorganisatie die zich nationaal en internationaal bezighoudt met het verzamelen en toegankelijk maken van informatie op het terrein van de lhbt-gemeenschap. Connie van Gils en een expert van Stadsarchief Rotterdam beoordelen de zoldervondsten van deze middag op hun historische waarde.

Zie voor meer informatie ook www.digitup.nl.

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden