Nieuwe hotspot Weelde gaat open met een weekend lang feest

Rotterdam - Op de bijna twee hectare grond in West waar voorheen Uit je Eigen Stad gevestigd was, krijgt Rotterdam een nieuwe hotspot die voortaan iedere woensdag tot en met zondag geopend is. Op 24 mei opent Weelde officieel haar deuren! Met drie dagen vol muziek, theater, performance, kunst en eten en drinken. Met een lunchroom, een restaurant, een bar, een weelderige tuin, een grote loods en een gigantische kas.

Op de openingsavond kun je van 21.00 tot 06.00 uur naar 'De Weelde Nacht'. Met optredens van onder meer Lövestad, Sandeep, Yør Kultura, EstebleLive, Fela Donker, Lin Tonic, Cris Baas en D.J. Klapsalon. Kaartjes kosten 10,00 euro. 

Weelde ligt aan de rand van de stad, diep in de havens van Rotterdam, op een prachtige stadsboerderij. Het wordt een plek waar alles mogelijk is; een utopische vrijstaat voor én door creatievelingen, waar de regels nog niet vastliggen. Een plek waar muziek, theater, performance, kunst, eten en drinken en landbouw samenkomen. 

Aan het roer van Weelde staan Kelly Vincent en Kim Pieters, bekend van De Geheime Tuin en Club K. Recentelijk werden zij door de Buik van Rotterdam uitgeroepen tot 'Smaakmakers van Rotterdam'. Na vijf jaar als nomaden door de stad te hebben gereisd met De Geheime Tuin, om zo de verborgen pareltjes van de stad bloot te leggen, ontstond de behoefte aan een vaste plek. Die plek werd gevonden op het voormalige terrein van Uit je Eigen Stad aan de Marconistraat 39, vlakbij Metrostation Marconiplein, tramhalte Het Witte Dorp, op 10 minuten fietsen van het stadscentrum.

Het openingsweekend is gratis te bezoeken. Alleen voor De Weelde Nacht heb je een ticket nodig, die kun je hier kopen.

Openingstijden
De openingstijden van Het Weelde Weekend zijn:
- Vrijdag van 10.00 tot 06.00 uur*
- Zaterdag van 10.00 tot 02.00 uur.
- Zondag van 10.00 tot 11.00 uur.
* vanaf 21 uur vindt ´de Weelde Nacht´ plaats.

 

Meer berichten