klimmen tegen MS 2018
klimmen tegen MS 2018

Edith Blokland beklimt Mont Ventoux tegen MS en zoekt steun

Rotterdam - Dit is een ingestuurd bericht. Iedere Rotterdammer kan zélf een bericht (met foto) bij De Havenloods online plaatsen via www.dehavenloods.nl. De redactie plaatst zo veel mogelijk van die berichten ook weer in de papieren krant.

'Mijn naam is Edith Blokland, ik ben 48 jaar en geboren en getogen Rotterdamse. Ik ben ruim 18 jaar gelukkig getrouwd met Wim en sinds maart 1991 werkzaam bij Orange Motors (voorheen Eef en Huub).

In 2015 werd er bij mij op 45 jarige leeftijd MS vastgesteld. Dat is even slikken! Sindsdien is mijn leven ingrijpend veranderd. Ik heb het drastisch aan moeten passen en dat is en blijft voor mij en mijn partner soms best lastig. Toch geniet ik elke dag van het leven, haal er alles uit en heb meer waardering voor de kleine dingen. Mijn motto is dan ook: Kijk naar wat je kan; kijk niet naar wat je niet kan!

Op 10 juni a.s. gaan we met Team Rijndam, bestaande uit 4 MS patiënten met hun buddy, en nog vele andere teams, gedeeltelijk, helemaal of zelfs meerdere keren de 21 kilometer naar de top van de Mont Ventoux in Frankrijk lopen, fietsen of handfietsen. Deze klim word een enorme uitdaging voor mij dus voor de nodige support en mentale steun vertrouw ik op mijn buddy en schoonzus Wilma Breevoort.

Ons doel van dit evenement is om zoveel mogelijk geld in te zamelen en zo een bijdrage leveren aan meer onderzoek, een betere toekomst voor MS patiënten en uiteindelijk genezing. Ons doel is een wereld zonder MS!

Ga naar deelnemers.klimmentegenms.nl en vul de zoekterm Rijndam in. Klik op her Rijndam logo om te doneren. Hartelijk dank namens team Rijndam!

MS (multiple sclerose) is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel kan bepaalde signalen niet goed verwerken, doordat de isolatielaag rondom de zenuwbanen aangetast is. MS is dus geen spierziekte! De oorzaak is onbekend. Er zijn verschillende vormen en fasen van MS. De ziekte veroorzaakt diverse uitvalverschijnselen van krachtverlies, blindheid en extreme moeheid tot geheugenproblemen. De symptomen verschillen per persoon en het verloop van de ziekte is lastig te voorspellen. MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen en is zeer ingrijpend voor zowel de persoon zelf als zijn of haar omgeving. Helaas is er nog geen genezing mogelijk.'

Meer berichten