Pollen-meter
Pollen-meter

Pollen-meter voor Rotterdam geeft code rood aan!

Rotterdam - Het is heerlijk zomers weer ja, maar dat is niet voor iedereen even leuk. Heb je bijvoorbeeld last van een vorm van hooikoorts dan is dit geen makkelijke periode. In de regio Rotterdam is het vandaag ook weer raak en geeft de pollen-meter de een na hoogste meting aan. Op veel websites die het pollen-gehalte in de stad in kaart brengen, kleurt Rotterdam rood.


Op pollennieuws.nl wordt de grote boosdoener aangewezen: de Berk. Die staan momenteel overal in bloei en dat gegeven gecombineerd met de hoge temperaturen en weinig neerslag zorgt ervoor dat er veel pollen door de lucht zweven. Zo'n zeven procent van de bevolking is hier in meer of mindere mate allergisch voor. 

Op www.weeronline.nl is er gelukkig ook goed nieuws voor Rotterdammers met hooikoorts. Met oog op het wisselvallige weer (koeler, bewolkt en een enkele bui) dat voor komend weekend wordt verwacht daalt het pollen-gehalte in de regio. Daarnaast draait de wind en krijgen we dankzij een westenwind schone zeelucht vanuit de kust over ons heen.

Dat betekent overigens niet dat het leed is geleden. Verre van dat zelfs. Het graspollenseizoen staat voor de deur en dat gaat ongetwijfeld ook weer tot de nodige jeukende ogen en niesbuien leiden. 

  

  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden