Romantische dag bij Euromast groeit uit tot een heel weekend...

Rotterdam - De Dag van de Romantische Muziek in het historische park aan de voet van de Euromast wordt dit jaar uitgebreid tot een meerdaags festival. Onder de naam 'Weekend van de Romantische Muziek' kun je op 23, 24 en 25 augustus gratis genieten van de mooiste klassieke muziek en bijzondere aanvullende activiteiten.

n een stad die graag mikt op 'groots en meeslepend' zijn zachte stemmen soms lastig te verstaan. Het meerdaagse festival Weekend van de Romantische Muziek heeft juist aandacht voor subtiliteit, nuance, kwetsbaarheid, breekbaarheid, ontroering, vertedering, schoonheid en pracht.

Romantisch decor

Voor de programmering is er, naast gevestigde namen uit binnen- en buitenland, speciale aandacht voor talent uit eigen stad. Zo dient het Weekend van de Romantische Muziek als platform voor opkomende musici om te schitteren voor een groot publiek. Ook worden de bezoekers traditiegetrouw uitgenodigd bij te dragen aan de kenmerkende sfeer van het park, door zich te kleden in de sfeer van het romantische decor.

Droom en Daad

Naast veel muziek en een speciaal programma voor kinderen op zaterdag, kun je het hele weekend onder sfeervolle lampjes genieten van heerlijk eten en drinken aan lange tafels.

Zo is er op vrijdag aandacht voor de buurtbewoners van het park, zij mogen bepalen wat er geprogrammeerd wordt. Op zaterdag staat het park in het teken van poëzie en op zondag wordt de aandacht vooral op klassieke muziek gelegd. Dit jaar wordt het festival bovendien ondersteund door Stichting Droom en Daad.

Hans Mosselman

Organisator Hans Mosselman: "Het Park bij de Euromast is de mooist mogelijke setting in Rotterdam voor Weekend van de Romantische Muziek. De artiesten en het publiek vormen één geheel: grote talenten en prachtig geklede mensen die samen genieten van muziek, heerlijk eten en de stadsnatuur."

"Ons motto komt zo geheel tot zijn recht: "Samen maak je een festival."

Meer berichten