Informatiecentrum FutureLand organiseert creatieve workshops, een gratis kidsquiz en een strandspeurtocht voor kinderen.
Informatiecentrum FutureLand organiseert creatieve workshops, een gratis kidsquiz en een strandspeurtocht voor kinderen. (Foto: )

Leuke activiteiten in FutureLand!

Rotterdam - Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er leuke activiteiten voor jong én oud bij Informatiecentrum FutureLand. Je kunt creatieve workshops volgen, je kennis testen tijdens een gratis kidsquiz of meedoen met de strandspeurtocht voor kinderen. Een fossielenexpeditie, rondrit of rondvaart door de modernste haven van Europa staan ook op het programma. Verder kunnen volwassenen een presentatie bijwonen over de gevolgen van de Brexit voor de Rotterdamse haven en is er de tijdelijke tentoonstelling over het verdiepen van de Nieuwe Waterweg.

Kom met de FutureLand Express naar het Maasvlaktestrand en doe een speurtocht met het hele gezin. Ga mee op expeditie naar het strand en de duinen met speurder Walter Langendoen. Ontdek de dieren in de haven en leer welke bedrijven er in de omgeving zijn. Misschien zie je wel een zeehond of de sporen van een zandhagedis! Kosten voor de expeditie met speurtocht inclusief busvervoer zijn 5,95 euro per persoon. De speurtochten in de duinen wordt aangeboden op woensdag 1 mei en zaterdag 4 mei tussen 12.00 uur en 13.30 uur. Reserveer via www.futureland.nl. Neem je verrekijker mee!

Met de haven als eindeloze inspiratiebron kunnen kinderen met verschillende materialen aan de slag om een schitterende kijkdoos te maken in de vorm van een container. Kosten zijn 3,95 euro per deelnemer. Materiaal en begeleiding door kunstdocent Joanna Smolarz zijn inbegrepen. De kinderworkshops zijn op Tweede Paasdag, 28 april, 1 mei en 4 mei van 11.00 uur tot 16.00 uur. Aanschuiven kan op elk gewenst moment, reserveren is niet nodig.

Kinderen kunnen met hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve presentatie met grappige film en quiz. Daarna gaan de kinderen met hun ouders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in en om FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Deelname aan de kinderrondleiding is gratis, reserveren is niet nodig.

De allerkleinsten kunnen met een speciale bril op zoek naar leuke havenbeelden in FutureLand. Loop door het centrum en vind bordjes met alleen maar stippen. Zet een stoere bril op je neus en kijk welk plaatje verschijnt. Vind jij exact dezelfde havenafbeelding op de kaart die je bij de bril kreeg? De bril en kaart haal je gratis op aan balie. Heb je alles goed, dan krijg je een cadeautje. Extra voor volwassenen: Eerste en Tweede Paasdag, 28 april en 5 mei is er een gratis instappresentatie over de highlights van de Rotterdamse haven.

Wat is de impact van de Brexit voor diezelfde haven? Lange wachttijden bij de douane, administratieve rompslomp of problemen met bederfelijke waar? Je hoort er alles over op 28 april tijdens een rondrit en lezing. Boek via www.futureland.nl. En dan is er nog de tentoonstelling 'Van diep naar dieper'. In 2018 is het startsein gegeven voor de verdieping van de Nieuwe Waterweg en de Botlek zodat zeeschepen met een diepgang van 15 meter de Botlekhaven kunnen bereiken. Hierdoor kan tot 50% meer lading worden vervoerd en dat is goed voor de concurrentiepositie van Rotterdam. Het project omvat de verdieping van de Botlek en - over een traject van 25 kilometer - van de Nieuwe Waterweg, Het Scheur en de Nieuwe Maas.

Meer berichten