Een keer per week trekt Stephen Danyo anderhalf uur lang baantjes in zwembad West aan de Spaanseweg. Oók op zijn verjaardag, enkele weken geleden. (Foto: Emile Hilgers)
Een keer per week trekt Stephen Danyo anderhalf uur lang baantjes in zwembad West aan de Spaanseweg. Oók op zijn verjaardag, enkele weken geleden. (Foto: Emile Hilgers) (Foto: )

Stephen Danyo klaar voor titelgevecht in Florence

Rotterdam - Stephen Danyo bokst vrijdag 26 april in Florence een partij over 10 ronden tegen de Italiaan Orlando Flordigiglio. Het gaat om de vacante titel bij de IBF in het superweltergewicht (tot 69,9 kilo). "Als amateur bokste ik tot en met 69 kilo", verklaart de 30-jarige Rotterdammer. "Bij de profs was ik eerst weltergewicht, dat is tot 66,8 kilo. Maar het werd steeds moeilijker om daar onder te blijven. Mijn Europese titel weltergewicht bij de WBO uit 2017 heb ik vacant laten maken, die kan ik immers niet meer verdedigen."

"Een hele mooie kans", noemt hij dit nieuwe titelgevecht. "Zo kan ik bij de top vijftien van deze bond komen. Ik heb me goed voorbereid, vorige week was mijn laatste zware week. Krachttraining doe ik bij Classic Gym, bokstraining bij Van 't Hof, en daarnaast bikram yoga, baantjes zwemmen en looptrainingen. De tegenstander is een hele ervaren jongen en staat hoger op de ranking. Maar ik ben er klaar voor."

Danyo is in zijn hoofd al bezig met een mogelijk wereldtitelgevecht in Rotterdam, komend najaar. Maar eerst is er nog het Youfone Boxing Event op 7 juni, waar hij acht ronden bokst tegen een nader bekend te maken tegenstander. Voor het eerst sinds 1980 zal er in De Doelen weer een boksprogramma zijn. Vijf amateurs van TeamNL, onder wie Enrico Lacruz, Artjom Kasparian en Delano James, nemen het op tegen sterke Ieren. Met als kers op de taart de profpartij met Stephen.

Meer berichten