Ook op het EK Springen zijn er ongetwijfeld hindernissen met een typisch Rotterdams karakter, waar vooral de kijkers op het terrein van de Rotterdamsche Manège van zullen genieten.
Ook op het EK Springen zijn er ongetwijfeld hindernissen met een typisch Rotterdams karakter, waar vooral de kijkers op het terrein van de Rotterdamsche Manège van zullen genieten. (Foto: )

Warming-up voor liefst drie EK's bij de Rotterdamsche Manège

Rotterdam - Het EK Springen, Dressuur en Para-Dressuur is pas in augustus, maar met de start van de kaartverkoop twee weken geleden en een EK-feestje donderdag 25 april bij de Rotterdamsche Manège, gaat het topsportevenement nu al leven in de stad.

Door Emile Hilgers

Het evenemententerrein voor de Longines FEI Europese kampioenschappen 2019 wordt anders dan gebruikelijk is bij een CHIO Rotterdam. Voor drie EK's - Springen, Dressuur en Para-Dressuur - is meer ruimte nodig. Het terrein is daarom uitgebreid met de boulevard langs de Kralingse Plas met uitzicht op de skyline van Rotterdam. Hier komen de stands, foodstrucks, side-events, kinderactiviteiten en entertainment.

Kinderen die meedoen aan de Vakantieschool van het programma Werken als een Paard krijgen op 25 april de primeur om het gigantische EK-paard te ontmoeten. Ze mogen die dag ook als eersten een EK-parcours met echte hindernissen afleggen. Dit parcours trekt daarna met Sportbedrijf Rotterdam door de stad om tijdens gymlessen basisschoolleerlingen de kans te geven een echt EK-parcours te springen, net als de paarden in augustus.

Tot aan, tijdens en na de EK's vinden met steun van vele partners en sponsors maatschappelijke side-events plaats om verschillende doelgroepen kennis te laten maken met de paardensport. Mensen, bedrijven en organisaties ontmoeten elkaar en kunnen samen genieten van de paardensport; Connected by Horsepower.

De belangstelling voor het evenement is groot, zo is al direct na het begin van de kaartverkoop gebleken. Meer informatie over bijvoorbeeld de entreeprijzen op de website van de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur: www.rotterdam2019.com

Meer berichten