Rhandy Rademaker (rechts) heeft zojuist gescoord. Gino Verbeek is ook blij.
Rhandy Rademaker (rechts) heeft zojuist gescoord. Gino Verbeek is ook blij. (Foto: Jeroen van der Sman)

Slordig R.V.&A.V. Sparta laat Kethel Spaland puntloos achter

Rotterdam - Dit is een ingestuurd bericht. Iedere Rotterdammer kan zélf een bericht (met foto) bij De Havenloods online plaatsen via www.dehavenloods.nl. De redactie plaatst zo veel mogelijk van die berichten ook weer in de papieren krant. 

R.V.&A.V. Sparta heeft de uitwedstrijd tegen Kethel Spaland met 1-2 gewonnen. Op het warme Schiedamse veld mistte de Spartanen een groot aantal kansen.

Hoofdtrainer Robert Verbeek moest weer puzzelen om tot een volledige opstelling van elf te komen. Langs de kant zaten diverse geblesseerde spelers heerlijk in de warme voorjaarszon. Na het nodige zoekwerk stonden er toch nog 15 inzetbare spelers op het wedstrijdformulier.

Sparta begon sterk en drong de thuisclub al vroeg in de wedstrijd in de verdediging. Binnen twintig minuten resulteerde dit in vier opgelegde kansen waarbij Rhandy Rademaker pech had dat zijn kopbal de lat raakte en de poging van Robin van der Sman ter nauwer nood door de doelman tot hoekschop kon worden verwerkt.

Kethel Spaland stelde hier lange tijd niets tegenover maar kwam na 28 minuten spelen met enig fortuin op voorsprong na hun door de Spartaanse verdedigers slecht
weggewerkte eerste aanval. Het zijn van die schoonheidsfoutjes die er uit moeten.

De thuisclub ging hierna nog massaler verdedigen en omdat ook Yannick van der Sman niet tot scoren kwam in kansrijke positie bereikte zij zo de rust. Een gezien het wedstrijdbeeld zeer geflatteerde achterstand voor R.V.&A.V. Sparta waar een 1-3 of 1-4 ruststand realistischer was geweest.

Na de rust bleef R.V.&A.V. Sparta aanvallen en Kethel Spaland collectief verdedigen. Rhandy Rademaker zag kort na rust zijn poging net naast het doel eindigen en Robin Verhorst werd geblokt voor Wouter van der Werff in de 55e minuut met een goed geplaatst schot de Schiedamse keeper wist te verschalken, 1-1.

Met nog ruim 35 minuten op de klok werd het nu de bestorming van een doel. Sparta’s keeper Massimo van Ewijk kreeg in deze fase op een paar terugspeelballen na niets meer te doen. Bij Kethel Spaland was het credo ondertussen: “Vrouwen en kinderen eerst van boord en schiet de bal maar weg!”

Een Spartaans doelpunt hing in de lucht en het viel ook al snel. Robin Verhorst kreeg de bal in de 66e minuut achter de doelman maar hij werd door de clubgrensrechter afgevlagd voor vermeend buitenspel. Diverse mensen die op de buitenspellijn zaten hadden een ander oordeel.

Ondanks het ten onrechte afgekeurde doelpunt bleven de Spartanen het doel van Kethel Spaland bestormen. Rhandy Rademaker, Robin Verhorst, Danny Abbing, Kenny van Gent, Robin van der Sman en opnieuw Robin Verhorst kregen nog kansen maar Kethel Spaland bleef met kunst- en vliegwerk overeind.

In de 80e minuut van de wedstrijd viel de bal die een keer moest vallen. Een bal vanaf rechts werd door Rhandy achter de doelman getikt, 1-2. Een lang verdiende voorsprong voor R.V.&A.V. Sparta met inclusief de blessuretijd nog iets meer dan tien minuten te spelen.

Kethel Spaland moest nu noodgedwongen de betrokken verdedigende stellingen verlaten. Door goed verdedigen van Sparta leverde hun opportunistische lange halen weinig op. In de omschakeling kreeg R.V.&A.V. Sparta nu drie, vier kansen om de tegenstander weg te counteren maar ook deze pogingen leverde door een gebrek aan geduld en juiste keuzes niets op.

Zo bleef het na de wel zeer ruim bemeten blessuretijd bij een 1-2 overwinning voor R.V.&A.V. Sparta. Daarmee houdt de formatie van Robert Verbeek en Ben Ruter de kansen op het kampioenschap geheel in eigen hand.

Hoewel de uitvoering soms nog iets beter kan is een compliment op zijn plaats voor het team. Onder behoorlijk warme temperaturen heeft het hele elftal zich een slag in de rondte gewerkt om opnieuw een massaal verdedigende tegenstander te verslaan. Niet alleen technisch en tactisch voetballend maar ook mentaal maakt dit team de nodige stappen om een tegenstander kapot te kunnen spelen.

De competitie wordt door R.V.&A.V. Sparta over drie weken hervat met een thuiswedstrijd tegen de naaste concurrent Nieuwenhoorn. Tot die tijd hebben de spelers de gelegenheid om van alle pijntjes af te komen en fit aan de aftrap te verschijnen.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Kethel Spaland: Massimo van Ewijk, Jelano Tavares (86e Job van der Werff), Mike Marengo (71e Kenny van Gent), Yannick van der Sman, Danny Abbing, Gino Verbeek, Wouter van der Werff (75e Yannick Janssen), Robin Verhorst, Danny Langstraat, Rhandy Rademaker, Robin van der Sman.

Meer berichten