Foto: Foto:
Columns

Column Tineke: Tuthola naar Heemstede...

Rotterdam - Dit is de column van Tineke Speksnijder uit De Havenloods van deze week. Over een uitstapje naar een 'heel gezellig café' in Heemstede: 'Er waren drie man aan het biljarten en dat was het dan.'


Het is van alle tijden. Het in een café naar je zin hebben, maar dan toch gaan kijken of het ergens anders nóg gezelliger is. En dan na een paar uur weer terugkomen in de eerste zaak en je afvragen waarom je bent weggegaan. Zo zat ik eens met mijn toenmalige geliefde op een maandagavond in een heel gezellig café. Vriend Willem kwam binnen. Of we met hem meegingen. Hij wist een heel leuk café, vlak bij Heemstede. Ja, in Noord-Holland bedoelde hij en ook op maandag was het druk daar. Ik vroeg hem of hij gek geworden was en ging naar het toilet. Toen ik terug kwam, had hij mijn lief helemaal bestookt met ellende. Dus die kwam naar mij toe of we dan toch niet mee zouden gaan, want Willems relatie was over en hij had zoveel verdriet.
En zo liet tuthola zich ompraten en reden we richting Heemstede. Toen we een onverlichte parkeerplaats opreden waar twee auto's stonden, voelde ik de bui al hangen. Er waren drie man aan het biljarten en dat was het dan. "Nou, ben blij dat we hierheen gegaan zijn zeg, deze gezelligheid had ik niet willen missen. Zullen we weer gaan? Weer fijn een uurtje terug rijden?" Na één drankje gingen we. Ik waarschuwde Willem. "Uitkijken Wim, er is daar achter een soort van greppel. " Hij wist wat ik bedoelde. En zo reden we dus de greppel in. Ik zat achterin met een sigaret, waarvan het vuur op mijn decolleté gevallen was, te slaan om het weg te krijgen. Mijn lief was al heel snel bij me om me eruit te helpen. Waarna ik ook nog met mijn suède schoenen in de modder stond. "Ach mijn schatje toch", zei hij. Maar schatje kon alleen nog maar schelden, vooral toen ik zag dat hij maar amper zijn lach kon inhouden. Toen de auto er eindelijk weer uit was en Willem zei nog een leuk café te weten gaf ik hem een vernietigende blik. Terug in Rotterdam was het daar nog steeds gezellig.

Tineke Speksnijder is eigenaar van café de Schouw op de Witte de Withstraat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden