Susan en Ivo bij het 110 jarig bestaan van de zaak
Susan en Ivo bij het 110 jarig bestaan van de zaak (Foto: Jack Huigen)

Dierenspeciaalzaak Ria van den Hoven verhuist na 50 jaar van 3e Pijnackerstraat naar Zwartjanstraat

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

'Bijna alle echte Rotterdammers kennen de winkel wel: Dierenspeciaalzaak Ria van den Hoven aan de 3e Pijnackerstraat 3-9. Deze winkel is al bijna 50 jaar in deze straat gevestigd is en zal per 1 mei wegens renovatie gaan verhuizen naar de Zwartjanstraat 79-81. Dit is om de hoek, een kleine 100 m vanaf de huidige winkel. Ondanks deze kleine afstand reageren veel Rotterdammers met verbazing en vooral nieuwsgierigheid en enthousiasme naar de nieuwe winkel omdat de winkel een begrip is in de wijk.

De dierenspeciaalzaak is zo’n 110 jaar geleden als herenkapper gestart door overgrootvader van den Hoven, in Rotterdam Crooswijk. Zijn zoon Jacq van den Hoven en zijn vrouw Suus hebben deze winkel overgenomen en verkochten ook diverse producten zoals toiletartikelen en daarbij ook honden.

In 1965 opende dochter Ria van den Hoven haar hondenkapsalon bij de winkel en ook haar man Kees Huigen kwam in de winkel werken. De nadruk kwam steeds meer op kleine huisdieren en voeders te liggen.

In 1971 zijn de winkel en hondenkapsalon naar de 3e Pijnackerstraat verhuisd. Intussen hebben dochter Susan en haar man Ivo de winkel overgenomen en zijn Ria en Kees nog op de achtergrond actief. De hondenkapsalon is lang geleden overgedragen aan nicht Elly van den Hoven en zal, evenals de dierenarts dr Woof, wel in de Pijnackerstraat blijven en in de nauwe samenwerking verandert niets.

De opening in de Zwartjanstraat vindt plaats op 1 mei van 09.00 uur tot 18.00 uur. Er zijn allerlei feestelijke aanbiedingen, er komen hapjes en drankjes, een foodtrailer met snacks voor de hond, een gezondheidscheck met voedingsadvies, een fotowedstrijd, gratis vlo/tekenbehandeling en er is een 2 persoonsdiner cheque te winnen voor de baasjes.'

Meer berichten