Foto:

Speciale rol Winne op Motel Mozaïque (en nog veel meer!)

Rotterdam - Tijdens Motel Mozaïque treedt de Rotterdamse rapper Winne komend weekend maar liefst drie (!) dagen op. Als rapper, gids, curator en als deelnemer aan een debat. Los van Winne is er van donderdag tot en met zaterdag natuurlijk nog veel meer te doen op het festival dat ongetwijfeld de hele binnenstad weer op z'n kop zal zetten.

Winne (Winston Bergwijn) is opgegroeid in Rotterdam-West, vaak verhuisd in die wijk en daar ook op de basisschool gezeten. Zijn liefde voor de wijk is nog altijd groot. Als je met hem over straat loopt (wat dus kan op Motel Mozaïque) wordt hij continue aangesproken door bewoners.

Latifah

Ook gaat Winne samen met Latifah, bekend van het nummer 'Laag/boven', in gesprek met taalwetenschappers over hoe hiphop de Nederlandse taal verandert. De vermenging van straattaal, Nederlands en de taal uit diverse landen van herkomst levert een nieuwe Nederlandse taal op. Dit is wat Motel Mozaïque onder Liquid verstaat: jongerencultuur maakt de Nederlandse taal vloeibaar en fluïde.

 Plaza Mozaïque

Hoe heeft de wijk waar hij opgroeide hem gemaakt tot wie hij nu is? Dát is wat Winne Op Motel Mozaïque tijdens een twee uur durende tour door West gaat laten zien en horen. Op vrijdag 19 april start de tour om 17.00 uur op het Schouwburgplein, waar festivalhart Plaza Mozaïque is gevestigd. Daarna laat Winne zien waar hij heeft gewoond, op welke school hij zat én treden er jonge rappers op.

MOMO19

Tijdens MOMO19 treden er nog veel, véél, meer artiesten op. De Likt, Apparat Live, Panda Bear, DuvelDuvel, Melanie de Biasio, Jungle By Night en Grandbrothers & Ensemble etctera, etcetera. Verspreid door het hele centrum van de stad: Rotown, de schouwburg, Worm, Arminius, het Groot Handelsgebouw, Bird, BAR, Roodkapje, Club Vibes en ZOHO. Kijk voor het complete programma en meer info op www.motelmozaique.nl.

Meer berichten