De nieuwe meisjes B-selectie van Snelwiek gaat ook als Feyenoord Handbal spelen in de herkenbare rood-witte tenues. Rechts trainer Maurice van Dielst. (Foto's: Rob Kamminga)
De nieuwe meisjes B-selectie van Snelwiek gaat ook als Feyenoord Handbal spelen in de herkenbare rood-witte tenues. Rechts trainer Maurice van Dielst. (Foto's: Rob Kamminga) (Foto: )

Snelwiek in Wielewaal-hal verder als Feyenoord Handbal

Rotterdam - Een update door Snelwiek-voorzitter Paul Hoes is een goed-nieuws-show voor sportliefhebbers op Zuid. De aanleiding voor het gesprek is de formatie van twee meisjes B-teams voor volgend seizoen, en ook een beetje de opknapbeurt van de kantine aan de Oldegaarde. Maar er is nog veel meer: de handbalclub verhuist van de sportzaal aan de Haastrechtstraat naar sporthal Wielewaal. Daar gaat de nieuwe clubnaam groot op de gevel. Officieel Feyenoord Handbal, maar de naam Snelwiek en de clubsfeer gaan niet verloren.

Door Emile Hilgers

"Volgend jaar spelen alle teams onder de naam Feyenoord Handbal in het herkenbare tenue", meldt Hoes na excuses voor de verhuisdozen in de bestuurskamer. "Aanvankelijk was het de bedoeling dat alleen het eerste herenteam en één dames- of jeugdteam in de Feyenoord-kleuren zou gaan handballen. Pas afgelopen week is besloten dat vanaf de komende competitie álle teams onder de nieuwe naam spelen. Dat geeft natuurlijk een enorme boost."

De aantrekkingskracht van die nieuwe naam was niet de reden waarom de nieuwe meidenteams konden worden gevormd. "Het is een initiatief van ouders van meiden van andere verenigingen die met elkaar een plan hebben gemaakt. Wij hebben aangegeven hun ambities te kunnen faciliteren, maar we wilden absoluut niet andere handbalclubs uit de regio voor het hoofd stoten. De meiden wilden zelf ook heel graag, omdat ze dan in een team van de eigen leeftijd spelen."

De bundeling van talenten in HARO, de herenselectie waarvan Snelwiek een belangrijke leverancier was, heeft voor de handbalsport in Rotterdam niet het gewenste resultaat gebracht, constateert Hoes. Maar de drijfveer om de sport te promoten is er nog steeds, vandaar de ambitieuze plannen van Snelwiek. "Het traject loopt al meerdere jaren. Sportbedrijf Rotterdam heeft enorm geholpen. De gemeente heeft geïnvesteerd in de Wielewaal-hal, dat wordt een echte handbalaccommodatie. We hebben van het Sportbedrijf toestemming om er met hars te spelen (waardoor de bal aan de hand kleeft, red.). Dat moet mogen voor onze zes teams die op landelijk niveau spelen.

Sportief gezien wil Snelwiek de mannenselectie nog geen druk opleggen om in het eerste jaar als Feyenoord Handbal naar de eredivisie te promoveren. Hoes: "Maar het mág wel. Ze hebben in de eerste divisie goed overleefd, het is nog te vroeg om meteen een kampioenschap als doel te stellen."

Voor alle teams geldt dat de nieuwe handbalhal veel voordelen biedt. "De locatie is logischer dan in IJsselmonde. Snelwiek heeft altijd in de Asterlo gespeeld, ons clubhuis met buitenvelden is aan de Oldegaarde. We zijn ook op weg naar een tweede zandveld, want beachhandbal groeit in populariteit."

Meer berichten