Malou en Morris uit groep 2 verzamelen de geuren rond hun school in plastic potjes. Uiteindelijk rook het resultaat best lekker!
Malou en Morris uit groep 2 verzamelen de geuren rond hun school in plastic potjes. Uiteindelijk rook het resultaat best lekker! (Foto: )

Kinderen verzamelen de geur van hun school in een glazen potje

Rotterdam - Hoe ruikt Rotterdam? Dat is de vraag die De Havenloods komende tijd probeert te beantwoorden. In de krant van deze week vind je een artikel van parfumeur Sarah Stolk over Rotterdam in de lente. Én een bijdrage van Anna Saaltink en Franciska Wierenga die met kinderen de geur van hún school ontdekten.

Anna en Franciska studeren dit jaar af aan de Willem de Kooning Academie als docent. Ze willen samen met kinderen een interactieve geurinstallatie maken. Dat doen ze onder meer in groep 2 van de Nieuwe Park Rozenburg School in Kralingen. 'Wij hebben een gastles gedaan met de kleuters uit de klas van juf Cora en juf Manuela. We zijn eerst verschillende geuren blind gaan ruiken en daarna naar buiten gegaan. De Hoflaan in. De kinderen hadden glazen potjes waarin ze geuren konden verzamelen. De reacties varieerden van 'als het geregend heeft, ruikt het anders' tot 'deze steen ruikt naar chocola.'

Toen de potjes vol sigarettenpeuken, boomschors, slootwater en bloemen zaten, werd dat mengseltje gemixt tot dé geur om school. En dat rook best lekker: 'Het ruikt hier naar buitenlucht!' Anna en Franciska gaan nu met de leerlingen een zelfbedachte geurenmachine bouwen én proberen parfum van hun 'schoolgeur' te maken!

Hoe vind jij dat Rotterdam ruikt? En je school? Laat het weten via redactie.hl@persgroep.nl, op Facebook, via Twitter of app 06 233 66 745!

Hoe vind jij dat Rotterdam ruikt? En je school? Laat het weten via redactie.hl@persgroep.nl, op Facebook, via Twitter of app 06 233 66 745!

Meer berichten