Willem de Kooning-studente Puck brengt de krant rond om wat bij te verdienen. 'Je bent lekker buiten. Ik doe m'n 'oortjes' in en luister naar mijn favoriete muziek.'
Willem de Kooning-studente Puck brengt de krant rond om wat bij te verdienen. 'Je bent lekker buiten. Ik doe m'n 'oortjes' in en luister naar mijn favoriete muziek.' (Foto: )

Puck bezorgt De Havenloods: 'Je beweegt én je bent buiten!'

Rotterdam - Puck Hofwegen meldde zich vier jaar geleden aan als bezorgster van onze mooie krant. De 18-jarige studente brengt De Havenloods nu nog steeds rond en doet dat met hetzelfde enthousiasme als de eerste keer. "Het is handig dat je zelf kan bepalen wanneer je op de dag je ronde loopt, zeker ook met het oog op m'n rooster van school."

Puck is tweedejaars studente Product Design aan de Willem de Kooning Academie en wil later kunstenaar worden. "Ik vind het leuk om te tekenen, ben geïnteresseerd in 3D en lassen, maar hou er ook van om met hout en materialen bezig te zijn." Tot het zo ver is, is het dus nog even studeren geblazen én de krant rondbrengen. Dat laatste doet ze na vier jaar nog altijd met veel plezier, zegt ze. "Ik ben ooit begonnen omdat je op je veertiende nog niet echt mag werken maar wel een krant mag rondbrengen. Buiten dat je er een zakcentje mee verdient, is de vrijheid voor mij heel belangrijk. Zeker gezien mijn rooster is het fijn dat ik zelf kan kijken wanneer op de dag ik op pad ga. Die vrijheid heb je bij andere baantjes niet hoor."

De krant bezorgen was niet nieuw voor Puck. "Ik mocht toen ik drie jaar was al mee met de oppas die de krant rond bracht. Ik vond het toen al leuk ja haha..." Wat ze tegenwoordig een voordeel vindt aan haar bijbaantje is dus de vrijheid maar ook het gegeven dat ze erop uit moet. "Je bent lekker buiten. Ik doe m'n 'oortjes' in en luister naar mijn favoriete muziek. Zoals? Nou, ik hou erg van glamrock uit de jaren '70 en sixties-muziek. Als je een krantje rondbrengt kun je je even helemaal terugtrekken in je eigen wereldje, je beweegt én je bent buiten."

Inmiddels is Puck voor buurtbewoners een bekende verschijning. En dat geldt andersom net zo goed, zegt ze. "Er was een man die altijd op dezelfde plek op z'n bank voor het raam zat als ik langs kwam. Hij zwaaide altijd even naar me, dat was leuk. Maar sinds een paar maanden zie ik 'm niet meer, dus ik vrees het ergste. Soms help je ook mensen. Zo is er een mevrouw die als ze haar heg knipt niet bij het bovenste gedeelte kan, die geef je dan even een handje."

Dat mensen haar inmiddels kennen heeft nog een voordeel, zegt Puck. "Met kerst mag je met kaartjes langs de deuren maar er zijn altijd mensen die zich voordoen als bezorger en proberen zo geld op te halen. In mijn wijk kennen de mensen me inmiddels, dus die geven alleen aan mij nog iets."

Als jij ook bezorger wil worden, vul dan het aanmeldformulier in op www.bezorgingmaasstad.nl. Je kunt ook mailen naar info@bezorgingmaasstad.nl of contact opnemen via tel. 0180 - 64 19 19 en WhatsApp: 06 – 49 855 587.

Meer berichten