Kledingswap tijdens Market Mozaïque op festival Motel Mozaïque

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden bij De Havenloods. Iedere Rotterdammer kan bij De Havenloods een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.dehavenloods.nl!

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 april kan er kleding geruild worden tijdens Market Mozaïque (MAMO), dat onderdeel is van het meerdaagse festival Motel Mozaïque. Awearness Kollektif organiseert dan een kledingswap en laat je zo kennis maken met een nieuwe manier van consumeren. Kopen is UIT, ruilen is IN. Kledingstukken die in je kast liggen te verstoffen kunnen hier een nieuwe eigenaar krijgen en zelf kun je gratis tussen de rekken zoeken naar 'nieuwe' items.

Awearness Kollektif wil mensen bewust maken van de gevolgen van ons koopgedrag en creëert door het organiseren van kledingswaps een gemakkelijk en leuk alternatief. Het Kollektif heeft grootse plannen. Zij zijn hard op weg om samen met Rotterdamse partijen producten te ontwerpen en maken van niet herdraagbare kleding. Nog dit jaar willen oprichtsters Monique Drent en Laura Suijkerbuijk de eerste twee producten lanceren. We kopen tegenwoordig meer en vaker kleding dan ooit tevoren. 70% van de Nederlanders heeft tussen de 5-20 ongebruikte kledingstukken in zijn kast liggen. Tijd om daar verandering in te brengen!

Neem maximaal 8 mooie kledingstukken of schoenen mee en zorg dat de kleding schoon en gewassen is en geen gaten of vlekken heeft. Je ingeleverde kledingstuk wordt ingedeeld volgens een puntensysteem en bij de inname ontvang je een puntenkaart met daarop je verkregen aantal punten. Hiermee kun je vervolgens naar hartenlust 'shoppen'. De swap is op vrijdag van 13.00-20.00 en op zaterdag van 11.00-20.00 en is dynamisch: In de loop van de dag komen er steeds nieuwe items bij. Je vindt Awearness Kollektif op Plaza Mozaïque, het gratis festivalhart op het Schouwburgplein van Rotterdam.

Meer berichten